Darija Kisić Tepavčević obišla preduzeće „Roloplast Mošić“ u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević pozvala je, prilikom obilaska preduzeća „Roloplast Mošić“ u Sremskoj Mitrovici, poslodavce i nezaposlena lica da se prijave na 13 javnih poziva koje je Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala u cilju realizacije mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu.

Roloplast Sremska Mitrovica
Foto: Ministarstvo rada / Darija Kisić Tepavčević obišla preduzeće Roloplast u Sremskoj Mitrovici

Kisić Tepavčević je u tom preduzeću, koje ima uspešnu dugogodišnju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u korišćenju aktivnih mera zapošljavanja, obišla proizvodne pogodne i razgovarala sa rukovodstvom i radnicima.

Preduzeće „Roloplast Mošić“, koje zapošljava oko 100 osoba, sarađuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje od 2016. godine i koristilo je aktivne mere zapošljavanja, među kojima su subvencije za otvaranje novih radnih mesta, stručna praksa, sticanje praktičnih znanja, obuka na zahtev poslodavca, program pripravnika, zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je istakla da je reč o porodičnoj i društveno odgovornoj firmi sa dugom tradicijom koja vodi računa o svim aspektima rada.

Foto: Ministarstvo rada / Darija Kisić Tepavčević i Branislav Lj. Jovanović

Ovde vidimo jednu podsticajnu atmosferu, jer se firma proširuje, gradi nove proizvodne pogone i prostore za skladištenje, konstantno zapošljava ljude, navela je ministarka.

Na osnovu direktne finansijske podrške u mere aktivne politike zapošljavanja će ove godine biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica, a za realizaciju ovih poziva opredeljeno je 5.75 milijardi dinara.

Obilasku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici Marija Grabović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: VLada Republike Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja