„Pametni cvet“ -pogled u budućnost solarnih panela (VIDEO)

Budućnost je stigla na velika vrata. I skupa vrata, barem za sada. Nova solarna ploča koja se sama sklapa i ponaša u skladu sa vremenskim prilikama zove se Sunflower i nešto je što, još uvek, nećemo sebi moći da priuštimo. Ipak, lepo je znati da se radi na tome da koristimo izvore energije iz prirode, čuvamo planetu i pretendujemo da budemo neko ko će obnoviti ono što nam je dato.

Jeste, skupo je. Početna cena je 15.000 dolara, a sada se može naći po ceni od „tričavih“ 20.000 dolara. Stručnjaci iz sfere solarnih panela razmišljaju o tome da se u njegovu snagu uključi i voda, po principu vodenice, kao još jedan prirodni izvor energije. To bi trebalo da mu znatno spusti i cenu. Za sada, imamo saznanje da je tzv „Pametni cvet“, 40% efikasniji nego standardni solarni paneli, ali je najmanje toliko i skuplji. Na njemu će se još raditi. Ovo je početna ideja, ali priznaćete, zaista genijalna.

 

Mirjana Makarin-Plavšić

Prethodni tekstLunatronik d.o.o. – Vrhunski GSM/GPRS/LAN sistemi za daljinsku kontrolu GREJANJA i UŠTEDU ENERGIJE – Jablotron
Sledeći tekstSpecijalna prezentacija „Kvalitet prati funkciju“ na BAU 2017