Otkazan glasstec 2021 – Novi termin zakazan za septembar 2022.

Sajam glasstec neće biti održan ni ove godine zbog globalne pandemije virusa korona i kontinuiranih mera u Nemačkoj, kao i međunarodnih ograničenja putovanja. U koordinaciji sa udruženjima i partnerima, Messe Düsseldorf je odlučio da otkaže glasstec zakazan za 15. do 18. juna 2021. godine, koji je već bio odložen 2020. godine.

Komentarišući ovo, Erhard Wienkamp, generalni direktor Messe Düsseldorf , rekao je da održavanje događaja u planiranim datumima u junu još uvek ne može biti zagarantovano u datim okolnostima: „Od 3. marta Nemačka savezna državna konferencija odlučila je da produži dalje zaključavanje širom zemlje. Na osnovu ove odluke i zbog trenutnog nivoa zaraze i povezanih međunarodnih ograničenja zaključavanja, ne možemo garantovati održavanje događaja u uobičajenom formatu i kvalitetu. Naročito kao rezultat ograničenja putovanja, glasstec sa svojim visokim procentom međunarodnih izlagača i posetilaca ne bi mogao da opravda svoj položaj vodećeg svetskog sajma za staklarsku industriju. Preispitali smo situaciju sa našim partnerima i zajednički se opredelili za otkazivanje glasstec-a zakazanog za jun. Sigurnost planiranja naših izlagača, posetilaca i pružalaca usluga naš je najveći prioritet. Sve aktivnosti će se sada usredsrediti na uspešno održavanje glassteca 2022.

glasstec je bio i ostao najrelevantniji globalni događaj za industriju stakla, proizvođače mašina i kvalifikovane zanate i okuplja ljude iz celog sveta. glasstec održan 2021. godine, na žalost, ne može ispuniti ovo očekivanje. Posao je već počeo da se bavi sektorom stakla i učiniće glasstec međunarodnim festivalom za industriju stakla sledeće godine “, kaže Egbert Wenninger, predsednik Savetodavnog odbora za glasstec i predsednik VDMA-ovog foruma za tehnologiju stakla.

glasstec
glasstec u septembru 2022.

Za 2022. organizatori dodatno rade na hibridnom sajmu kako bi omogućili i digitalno učešće na konferencijama i specijalnim emisijama poput tehnologije stakla uživo. glasstec 2022 otvoriće svoj portal za registraciju zainteresovanih kompanija u junu ove godine. glasstec tim je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja svih izlagača, posetilaca i medija. Aktuelne informacije koje se vrte oko vodećeg međunarodnog sajma za staklarsku industriju potražite na www.glasstec-online.com.

Istovremeno, partner kompanije Messe Dusseldorf Reed Exhibitions takođe otkazuje vodeću evropsku izložbu za industriju promotivnih proizvoda PSI koja je bila planirana za maj.