Brza, brža, SprintCut nova mašina za sečenje stakla (Video)

LiSEC je sebi postavio za cilj da razvije najefikasniji sto za sečenje ravnog stakla. Rezultati govore za sebe: Najnovija mašina sa visokim performansama, u novom LiSEC dizajnu po imenu SprintCut seče staklo automatski i brzo zahvaljujući razvoju najnovije tehnologije linearnog pokretačkog sistema.

SprintCut nova mašina za sečenje stakla
Foto: LiSEC, SprintCut

LiSEC SprintCut: maksimalna brzina sprintom do uspeha

Linearni pokretači sistem kao tajna uspeha

Uz novi linearni pokretački sistem i integrisan sistem za praćenje, novi SprintCut osigurava brzo sečenje i izvanredne rezultate. Maksimalno ubrzanje je ot. 16 m/s2 a maksimalna brzina je 310 m/min.

„Naš linearni pokretački sistem ima par pokretnih delova, što znači manju amortizaciju i dovodi do većih intervala između servisnih održavanja“, komentariše Thomas Traugott, menadžer kompanije LiSEC. Pored visokog ubrzanja, linearni pokretački sistem omogućava izuzetnu preciznost glave za sečenje. Zahvaljujući ovakvoj inteligentnoj kontroli, maksimalna brzine se postiže u kratkom intervalu. Traugott dodaje: „Sa pažljivim konstruktivnim poboljšanjima, uspeli smo da značajno smanjimo buku i optimizujemo rad na mašini kao nikada do sad, što donosi mnogo benefita svakom operateru na mašini kao i kompaniji koja je poseduje.“

SprintCut nova mašina za sečenje stakla
Foto: LiSEC, SprintCut

Sistem za praćenje osigurava preciznost

Operacije mašine za sečenje su olakšane uz još veću optimizaciju kao i sa novim elektronskim komandama. Jedinica za kontrolu pritiska sečenja, brušenja, monitoring potrošnje ulja i točak za sečenje su su tomatizovane, a kao preventivna mera, kontrolni sistem obaveštava o potrošnji punjenja, a samim tim i o potrebi za dopunom istog.

„Nova mašina postavlja visok standardu svojoj klasi, u odnosu performansa/cena. Pogotovo za proizvođače koji su većim delom automatizovali proizvodnju, dobijaju dodatnih 20% u skraćenom ciklusu proizvodnje“ objašnjava Thomas Traugott.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com