Za bezbrižnu ventilaciju tokom dana i noći

Specijalni okovi za prozore iz Winkhausa omogućavaju zdravu klimu unutar vašeg doma i štite od neželjenih gostiju

U školama, bolnicama, javnim objektima kao i u porodičnim domovima ventilacija je trenutno najbitniji faktor. Inovativni activPilot

Comfort sistem okova iz Winkhausa obezbeđuje svež vazduh tokom dana i noći bez ikakvih neželjenih sporednih efekata kao što je to promaja i velika spoljašnja buka. Sistem je lak za upotrebu a osim toga nudi i visoku otpornost na provale, čak do RC2 klase tokom ventilacije.

U poziciji “zatvootvoren” krilo prozora je odmaknuto 6 mm. U toj poziciji za ventilaciju prostora, prozor zadržava protivprovalnu funkciju. Izvor: Winkhaus
Izvor: Winkhaus

Prozori mogu biti zatvoreni i otvoreni. Zahvaljujući kompaniji Winkhaus sada možete da ih “zatvootvorite”. Ovo je omogućeno “paralelnom akcijom”, inovativnom funkcijom otvaranja. Krilo prozora je otvoreno 6 mm i taj prostor osigurava kvalitetnu ventilaciju prostora. Winkhaus activPilot Comfort okovi za prozore omogućavaju ovu dodatnu funkciju.

”Zatvootvoren”  prozor ima mnogo prednosti: kombinuje se svež i zdrav vazduh bez efekta promaje i štiti prostor od neželjenih posledica u odnosu na situaciju kada je širom otvoreno krilo prozora.
”Zatvootvoren” prozor ima mnogo prednosti: kombinuje se svež i zdrav vazduh bez efekta promaje i štiti prostor od neželjenih posledica u odnosu na situaciju kada je širom otvoreno krilo prozora. Izvor: Winkhaus

Dok je prozor u poziciji “zatvootvoren”, svež vazduh spolja dospeva u prostoriju, a u isto vreme je zatvoren i sprečava ulazak neželjenih gostiju. Na ovaj način prostorije su sigurne i efikasno ventilisane čak i kada ste odsutni. Održava se zdrava unutrašnja klima i sprečava se šteta koja može nastati kao posledica razvijanja gljivica. Dobro ventilisani prostori bez efekta promaje su vrlo važni za zdravlje, pogotovo tokom korona pandemije i sezone gripa.

U poziciji “zatvootvoren” krilo prozora je odmaknuto 6 mm. U toj poziciji za ventilaciju prostora, prozor zadržava protivprovalnu funkciju.
U poziciji “zatvootvoren” krilo prozora je odmaknuto 6 mm. U toj poziciji za ventilaciju prostora, prozor zadržava protivprovalnu funkciju. Izvor: Winkhaus

Bezbedna i efikasna ventilacija

Inovativna pozicija prozora kombinuje prirodnu i energetski efikasnu ventilaciju uz izvrsnu protivprovalnu klasu, čak do RC2. “Zatvootvoren” prozor takođe pruža bolju zaštitu od kiše i spoljašnje buke u odnosu na kipovan položaj prozorskog krila.

Pogodan za različite prozore

Specijalni Winkhaus okovi mogu biti primenjeni na različitim vrstama prozora napravljenih od PVC-a, drveta ili aluminijuma uključujući i prozore i vrata bez barijera i kliznih vrata. Winkhaus okovi mogu biti i naknadno ugrađeni.

Alternativa ventilacionom sistemu

Motorizovan prozor opremljen activPilot Comfort PADM sistemom okova pruža vrlo visok osećaj komfora. Ukoliko to želite, može biti automatski postavljen u paralelnu poziciju ili zatvoren. Na taj način može da se koristi kao alternativan izvor ventilacije prema DIN 1946-6. Prozorom možete upravljati vrlo jednostavno preko tač panela i daljinski. Ova inovativna tehnologija je pogodna za prozore koji su na nepristupačnim pozicijama, kao šo su to prozori iznad stepeništa i sl. Sistem može biti i dodatno unapređen senzorima za kvalitet vazduha koji detektuju temperaturu, vlažnost vazduha ili nivo CO2. Ovi senzori automatski aktiviraju ventilaciju kada god je potrebno. Na taj način obezbeđen je željen nivo komfora u svakom trenutku. Čak, šta više, tehnologija može biti integrisana u sistem kontrole stambenog objekta bez kontakata u mnoge sisteme pametnih kuća putem enOcean interfejsa koji je sastavni deo motora prozora.

Više informacija na: www.schloeffnen.de

Winkhaus logo

WINKHAUS
Andreja Lukić
M + 381 65 30 80 399
andreja.lukic@winkhaus.at
www.winkhaus.com