Vrata za ljubimce na pasivnim kućama

Pasivne kuće daju vam još jednu mogućnost kada su u pitanju kućni ljubimci. Naime, Treehugger Lloid Alter našao je rešenje i na 21. međunarodnoj konferenciji Passivhaus u Beču objavio izvještaj o PetWalk-u u kojem ističe da je napravljen specijalan uređaj koji detektuje vašeg čipovanog ljubimca, zatim mu automatski otvara prolaz, a potom zaptiva vrata.

Ova vrata za pse, koja je moguće ugraditi na pasivnim kućama, su od velikog značaja kada u obzir uzmemo činjenicu da su naši ljubimci navikli da izlaze na dvorište kroz klapne na vratima, koje je bilo dovoljno da pomere njuškom – što je dovodilo do gubitka toplote. Ova vrata dolaze u dve veličine, a napravljena su tako da mogu da iščitaju podatke sa RFID čipa, koji se nalazi ispod kože vašeg ljubimca, a zatim se otvaraju i sve to zahvaljujući petWALK sistemu koji je urađen po strogim nemačkim Passivhaus standardima koja osim odličnog zaptivanja garantuju i bezbednost i zvučnu izolaciju.

Naravno, ovu pogodnost osim pasa mogu koristiti i mace, a austrijska firma koja proizvodi ovaj uređaj je u vrata ugradila i bateriju koja vašem ljubimcu osigurava ulazak u kuću čak i u slučaju da nestane struje. Ovo zadovoljstvo koštaće od 1.754 do 1.974 dolara, pa nam pišite: Da li ste spremni da izdvojite toliko za ovu pogodnost?

Izvor: www.greenbuildingadvisor.com