Joviste 10 godina održavanja obećanja

Postoji ona nadasve korisna tvrdnja da nije pametan preduzetnik onaj koji sve zna jer to zaista nije moguće. Pametan je onaj koji zna da zaposli i dovede ljude koji imaju znanja. Što je stvarno logično jer, priznaćete, nemoguće je danas imati znanje o svemu, pogotovo kada proizvodite stolariju. Jedna takva kompanija ima mnogo sektora i trebalo bi da se tačno zna šta je čiji posao i koji stručnjak rukovodi kojim sektorom. Jedan takav poslodavac je, kako su nam rekli ljudi koji su sa njim sarađivali, Siniša Mišanović, vlasnik sada već decenijske kompanije „Joviste“.

Joviste d.o.o. proslava povodom 10 godina kompanije
Biljana i Siniša Mišanović, vlasnik kompanije Joviste d.o.o.

Znate već one priče koje svi slušamo, kako je neki čovek došao u drugi grad, sa malo novca, ali velikom željom da uspe. Zvuči kao kliše? Ali nije. Veliko je otkriće stvarno naći takvog čoveka koji bez da sebe veliča, priča o svojim počecima bez namera da bilo šta ulepša. Siniša Mišanović je došao u Novi Sad sa svega 17 godina, radio kod raznih poslodavaca, kalio se, sticao znanje, učio od boljih pa bolji postao. Kasnila mu je plata kao mnogima, ipak protiv ove prakse se borio tako da je odlučio da ako jednom bude imao svoj posao, njegovi zaposleni neće biti jedni od tih koji ne znaju kada će i da li će dobiti svoj zarađeni novac. I svoje obećanje je održao. Svojoj supruzi je obećao da će postići nešto veliko u životu. I to obećanje je održao.

Danas, njegova firma „Joviste“, broji 48 zaposlenih, hala broji preko 1000 kvadrata. Ono što je za ovog čoveka specifično je da on upravo jeste i čovek sa početka moje priče. Vodeći se onim „ne mogu sve da znam“, zaposlio je menadžment koji radi na organizaciji ljudi. Interesantno mi je da njegovi menadžeri nemaju radni sto već „mobilna radna mesta“ koja premeštaju pri svakom projektu. Dakle, novi posao se počinje sa novim timom koji menadžeri sastavljaju u skladu sa mogućnostima svakog pojedinačnog čoveka koji će raditi svoj deo posla u timu ljudi.

Joviste d.o.o. proslava povodom 10 godina kompanije
Foto: redakcija časopisa PROZORI&VRATA

U subotu, 30. septembra, Siniša Mišanović i njegova supruga Biljana, ugostili su preko 500 ljudi, proslavljajući 10 godina poslovanja. Za vrlo kratko vreme hala je pretvorena u divan ambijent i velik broj poslovnih ljudi, novinara i zaposlenih bili su u prilici da podele oduševljenje što je jedan ovakav jubilej upriličen za sve njih. Skup je bio prilika da vlasniku i njegovom timu svi čestitaju.

Joviste d.o.o. proslava povodom 10 godina kompanije
Ljuben Hristov, menadžer prodaje kompanije Joviste d.o.o.

Oni koji ga poznaju i sa njim sarađuju slažu se da je on jedan uporan, vredan i sujete oslobođen preduzetnik i nisu se libili da mu ovo kažu, bilo pismom podrške ili svojim prisustvom na jubileju. Poštujući sredinu u kojoj živi i radi i njenu multietničnost, Siniša je želeo da performans koji će biti priređen za njegove goste, upravo bude u tom duhu. Devojke i momci su bili u bunjevačkim i mađarskim nošnjama, bojama naroda koji čine sever Vojvodine tako da je ova proslava ujedno bila i njegov način da upozna goste sa običajima ovog kraja Srbije.

Joviste d.o.o. proslava povodom 10 godina kompanije
Foto: redakcija časopisa PROZORI&VRATA

Ono što smo saznali je da čelnici kompanije imaju velike planove i po svemu sudeći, iako već sada veoma uspešni, smatraju da njihovo vreme tek dolazi. U planu je još jedna hala, učešće na tržištu Srbije preko 10 posto, povećanje učešća aluminijumske stolarije, uvođenje savremenog informacionog sistema, posvećenost kvalitetu i još mnogih drugih obećanja. Ipak, najbolje u celoj ovoj priči sa obećanjima je što ovaj čovek, Siniša Mišanović, svoja zaista ispunjava.

www.pvcstolarija.eu

JOVISTE d.o.o.
Sarajevska 44/d, 24000 Subotica
T. +381 24 530 350
F. +381 24 530 350
M. +381 64 118 3320
E. pvcjoviste@gmail.com
W. www.pvcstolarija.eu