Vrata hotelskih soba namenjenih pametnim hotelima budućnosti

Nova tehnologija komunikacija u kombinaciji sa inovativnim materijalima u budućnosti će proširiti i unaprediti kvalitet hotelskih objekata.

BLE tehnologija

Tehnologija budućnosti za pametne hotele je poznata kao „Bluetooth Low Energy“ ili BLE tehnologija, koja postiže nove standarde u bežičnom prenosu podataka za sistem pametne prodaje karata i elektronskih vizit karti. Uz pomoć mobilnih ključeva. BLE uvodi veliku transformaciju u operacijama provere u hotelima budućnosti.

BLE tehnologija budućnosti
Slika 2 – BLE tehnologija budućnosti

Jednom kada se čekirate, hotel šalje mobilni ključ za gosta preko BLE tehnologije na njegov smartphone kao potvrdu, čime daje pristup samom hotelu, da relevantnom sobom ili kancelarijom. Sve što gost treba da uradi, jeste da otvori vrata i postavi svoj smartfon u oblasti sistema senzora za zaključavanje. Hoteli koje rade bez prijema i nemaju ograničenja radnog vremena, nude veće pogodnosti za goste i uštedu za sam ugostiteljski objekat.

Vrata soba pametnih hotela
Slika 3 – Vrata soba pametnih hotela

Pogodnosti tehnologije

BLE tehnologija pruža unutrašnjoj arhitekturi niz novih opcija, tako da brave ili vidljivi sistemi za zaključavanje vrata pametnih hotela, gube svoju funkciju i nisu više potrebne. Potpuno novi sistem vrata uključuje novi dizajn vrata, u potpunosti bez rama, kvake ili vidljivih komponenti zaključavanja.

Potpuno novi sistem vrata bez rama i brava
Slika 4 – Potpuno novi sistem vrata bez rama i brava

Vrata bez rama hotelske sobe se mogu jednostavno integrisati u zid.

Svetleći paneli STARON

Svetleći paneli u hodniku ispred mogu gostima prikazati poruke poput: „Ne uznemiravaj“ ili „Soba za čišćenje“, bez potrebe za kačenjem znaka ispred vrata. Mineralno kompozitni STARON nudi idealne osobine za proizvodnju takvih vrata i integraciju sistema zaključavanja. Ovaj termoplastični materijal, se može oblikovati kada se zagreje na temperature od oko 180°C. Sastoji se od aluminijum hidroksida sa akrilnom smolom kao vezujuće matrice. Isporučuje se u obliku panela koji se mogu iseći do zahtevanih dimenzija i oblikovati u skoro svakom željenom obliku. STARON dolazi u više od 80 različitih boja. Pored prijatnog osećaja materijala, homogena površina označava da se vrata lako čiste i paze, a sve u korist veoma poželjnih troškova u kontekstu hotela.

Zakoračite u budućnost
Slika 5 – Zakoračite u budućnost