Nova generacija VELUX krovnih prozora

VELUX je globalna kompanija utemeljena na viziji dnevne svetlosti, svežeg vazduha i kvaliteta života. U tim dobrobitima uživaju ljudi u milionima domova širom sveta. Danas, više od 60 godina nakon postavljanja prvog VELUX krovnog prozora na jednoj školi u Danskoj, naša vizija je evoluirala, ali su temeljne vrednosti ostale iste one po kojima je živeo i prvi ih formulisao naš osnivač g. Villum Kann Rasmussen.

Šta je novo kod prozora Nove generacije?

Sa Novom generacijom VELUX krovnih prozora, VELUX Grupa je lansirala širok spektar proizvoda koji su dizajniranih da zadovolje sve potrebe krajnjih kupaca.

Nova Generacija VELUX krovnih prozora će se prodavati u tri proizvodne linije: Standard, Standard Plusi i Premium. Ove tri linije obuhvataju sedam modela najpopularnijih VELUX krovnih prozora sa donjim i gornjim upravljanjem. Svih sedam modela pružaju više dnevne svetlosti zbog veće površine stakla, bolju energetsku efikasnost, optimizovan dizajn i lakšu ugradnju, po istim preporučenim cenama kao i pre.

Velux krovni prozori

Koje su prednosti Nove generacije VELUX krovnih prozora?

Nova serija krovnih prozora nudi brojne prednosti.
Sa do 10% većom površinom stakla, Nova generacija VELUX krovnih prozora pruža više dnevne svetlosti, bolji pogled i poboljšava zdravlje i komfor.

Takođe, novi inovativni VELUX Thermo Technology™ izolacioni sistem omogućava bolje izolacione performanse omogućavajući odličnu energetsku efikasnost.

Nova i unapređena Nova generacija VELUX krovnih prozora će biti dostupna po istim preporučenim cenama kao i prethodna verzija.

Novo i poboljšano pakovanje i ugradnja su dizajnirani da olakšaju ugradnju ismanjerizikodoštećenjaprozora.

Šta VELUX nudi što ostali konkurenti ne mogu?

Svi najpopularniji modeli VELUX krovnih prozora nude više dnevne svetlosti, optimizovan dizajn, bolju energetsku efikasnost i lakšu ugradnju i to po veoma povoljnim cenama, što čini nekoliko modela VELUX krovnih prozora najkonkurentnijim proizvodomu toj kategoriji trenutno na tržištu.

Nova generacija VELUX krovni prozora

Da li je Nova generacija VELUX krovnih prozora bolja od prozora prethodne generacije?

VELUX grupa je poznata po inovacijama i  proizvodima vrhunskog kvaliteta. Naši stručnjaci ne umorno tragaju za novim načinima poboljšanja naših proizvoda. I ako smo ponosni na prethodne verzije, Nova generacija je prevazilazi u nekim aspektima kao što su dizajn i energetska efikasnost.

Koliko je poboljšana energetska efikasnost kod prozora Nove generacije?

Energetska efikasnost prozora krova se meri energetskim balansom prozora, koji predstavlja razliku između solarnog dobitka i toplotnog gubitka.

U cilju poboljšanja solarnog dobitka, povećali smo površinu stakla do 10% kod svih novih sedam vrsta proizvoda. Takođe, smo smanjili toplotni gubitak krovnog prozora, kao i kod svih Standard Plus proizvoda koji koriste naš novi i napredni Thermo Technology™ izolacioni sistem.

Da li je garancija ista kao i kod prozora prethodne generacije?

VELUX Grupa nud i istu garanciju za sve naše proizvode, tako da kupac može bezbedno da uživa i u Novoj generaciji VELUX krovnih prozora.

Da li će novi krovni prozori biti drugačijih dimenzija?

Kada su u pitanju prozori Nove generacije dimenzije su ostale iste.

Tri proizvodne linije VELUX krovnih prozora

Da li mogu da se kombinuju stari VELUX prozori sa prozorima Nove generacije?

Moguće je zameniti prethodne VELUX prozore prozorima Nove generacije jer su spoljne dimenzije prozora ostale identične. Nije moguće kombinovati starije generacije prozorasa Novom generacijom prozora samo u slučaju ugradnje kombi rešenja, jer su prozori Nove generacije različite konstrukcije i zahtevaju određene opšivke.

Prethodna generacija VELUX GGL prozora je imala U vrednost 1.2 a sada ima vrednost 1.3. Kako je ovo postignuto?

Prethodna generacija GGL prozora je bila drugačija vrsta krovnog prozora sa specijalnim laminiranim staklom koje je imalo vrednost toplotnog gubitka 1.2.

Predstavljanjem prozora GLL 1055, mi idalje nudimo poboljšan krovni prozor sa laminiranim staklom i vrednošću toplotnog gubitka veoma niskim čak 1.3. U mogućnosti smo da predstavimo novu verziju sa nižim preporučenim toplotnim gubitkom od prethodnog GGL prozora, zbog čega verujemo da je ova ponuda isplativija i više relevantna za krajnjeg kupca.

Prozori Nove generacije imaju poboljšanu ventilaciju. Kako to?

Naši proizvodi iz Standardne linije imaju poboljšanu ventilaciju kako sa gornjim tako i sa donjim upravljanjem. Nova generacija prozora GZL sa gornjim upravljanjem ima poboljšanu ručku u gornjem delu sa integrisanom ventilacijom, pošto je prethodni model imao samo ventilacioni otvor, koji nije bio integrisan.

Takođe smo poboljšali i Novu generaciju prozora GZL sa donjim upravljanjem, za koji smo dizajnirali potpuno novi izgled sa ventilacionim sistemom u dva nivoa, pošto je pethodna generacija imala samo ventilacioni sistem u jednom nivou.


www.velux.rsVELUX Srbija d.o.o.
dr Ive Popovića Đanija 3
11040 Beograd
T. +381 11 20 57 500
F. +381 11 20 57 509
office-srbija@velux.com
www.velux.rs