Međunarodna Velux nagrada za arhitekte „Bringing light to life 2019“ otvorena za projekte

Šesti put kompanija VELUX organizuje konkurs koji je započet u Bugarskoj, a koji je prošle godine dobio regionalni karakter.

Za ukupno 4 nagrade takmičiće se arhitekte iz sedam zemalja: Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Turske. U prošlogodišnjem izdanju ovog konkurska čak 2 od 3 nagrade otišle su u ruke arhitektama iz Srbije, uključujući i glavnu nagradu koju su osvojili Modelart arhitekti iz Novog Sada za svoj projekat Rilak kuće.

VELUX nagrada za arhitekte “Bringing Light to Life” ima za cilj promociju projekata koji prikazuju raznovrsnost i mogućnosti aplikacije krovnih prozora na kućama, stambenim, poslovnim i komercijalnim objektima, bilo da se radi o onim novim ili renoviranju postojećih.

Zainteresovani se mogu registrovati i prijaviti projekte i to u 3 kategorije: Porodične kuće, Rezidencijalni/Javni objekti i Renoviranja.

U konkurenciji za nagrade biće isključivo projekti koji u sebi sadrže krovne prozore i/ili svetlosne tunele za kose i ravne krovove. Detalji, 3D vizualizacije i dodatne informacije o projektu su dobro došle budući da će vizualizovani projekti imati prednost prilikom ocenjivanja žirija.

Projekti mogu biti iz 2018. ili 2019. godine, u bilo kojoj fazi, uključujući i već izvedene objekte u navedenom periodu.

Rok za registraciju projekata je 10.12.2019. do 23:59:59h. Sam proces registracije je veoma jednostavan i oduzima malo vremena.

Žiri će o pobednicima konkursa odlučivati tokom januara 2020. godine dok će pobednici biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beogradu u februaru 2020. godine.

Na zvaničnom sajtu konkursa https://bll.velux.com/en/ možete pogledati pobedničke i sve prijavljene radove iz prethodnih godina.

Svim učesnicima želimo puno uspeha!

Izvor: Gradjevinarstvo.rs