Neobični okrugli prozori koji osvetljavaju Vaš enterijer

Okularnici ili prozori u svetlarnicima i hodnicima jesu zanimljivi arhitektonski momenat zgrade ili kuće. Unose duh prošlih vremena, razbijaju klasiku ustaljenih geometrijskih oblika i oplemenjuju prostor propuštanjem svetlosti kroz otvor.

Prirodno svetlo

Prirodno svetlo predstavlja ključni deo svake domaćinske prostorije. Međutim, prozori ne moraju uvek biti ustaljenih oblika –  pravougaonog sa dvostrukim zastakljenjem. Ne moraju uvek biti ni ugrađeni u PVC ili drvene okvire. Prozori dolaze u toliko varijanti da se skoro pa ne može zamisliti neki, a da nije već osmišljne, napravljen i ugrađen.

Neobičan prozor u vašem domu
Slika 2 – Neobičan prozor u vašem domu

Ukoliko ste u potrazi za neobičnim prozorom u Vašem domu koji će biti funkcionalan, onda je za početak dobro mesto iznad ulaznih vrata. A opet, vrata drvenog rama  sa mat staklom omogućiće prolazak svetla u unutrašnjost, uz određenu količinu privatnosti.

Ukoliko Vam je potrebno još svetlosti, jednostavno dozvolite jednom,od zastakljenih panela na vratima da se “odmrzne”, odnosno, odmuti. Pozadinski pogled ćete omogućiti ubacivanjem dodatnog prozora na uglu sobe koji će prostoriji pružiti osećaj otvorenosti i prostranosti. Čak i mali, ugaono postavljeni prozori mogu dobiti ovaj željeni efekat.

Pametna postavka prozora
Slika 3 – Pametna postavka prozora

Kružni ili ovalni prozori su zabavni. Možda ćete morati malo pomeriti koju ciglu, ali će se isplatiti. Oni izgledaju sjajno u dečijim sobama  stvarajući osećaj neprestane avanture.Okrugli prozori smešteni na krovu kuće daju upečatljiv izgled.

Zastakljenje okruglih prozora

Nije svako zastakljenje isto. Kombinacija skrivenog i dekorativnog zastakljivanja čini čuda u novom konceptu kupatila, na primer.

Kombinujte opcije zastakljivanja modernog izgleda koje će impresionirati, npr. okrugli prozori u kombinaciji sa drugim oblicima u  potkrovlju soba. Ne zaboravite da krovni prozori mogu biti deo strukture zida i plafona istovremeno.

Zabavni okrugli prozori
Slika 4 – Zabavni okrugli prozori

Dodajte visinu Vaše prostorije sa prozorom koji dostiže plafon liniju. Veći prozor omogućava više svetlosti, posebno kada je sunce nisko.