PKS: Tražimo rešenje za pomoć privatnim kompanijama

Od kada je počela vanredna situacija, privrednici Srbije se pitaju kako će biti rešen njihov problem, odnosno šta će biti urađeno na državnom nivou kako bi im se olakšalo poslovanje. U vezi sa ovom temom, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da država razgovara sa privatnim kompanijama kako bi se našlo rešenje koje će omogućiti da im se u aktuelnoj situaciji pomogne. Čadez je tom prilikom apelovao na privrednike da se odgovorno ponašaju prema svojim zaposlenima.

Kako je rekao Čadež, u privatnom sektoru nema otpuštanja, eventualno postoje incidentni slučajevi, a da radnici imaju mogućnost da takve poslodavce prijave inspekciji i da traže pravnu pomoć.

Govoreći o preduzetim merama da se umanje ekonomske posledice zbog korona virusa i obezbedi dovoljno robe na tržištu Čadež je gostujući na TV Prva podsetio na ograničavanje izvoza lekova, zabranu izvoza osnovnih životnih namirnica.

Predsednik PKS je rekao da svi koji mogu treba da rade od kuće i da se ti građani, iz ugla poslodavca, ne vode da su na bolovanju već kao da su na svom radnom mestu. Posebno se obratio najstarijim građanima koje je zamolio da poštuju odluke države i ostanu u svojim domovima.

Prethodni tekstKako do dobre izolacije?
Sledeći tekstNe bacajte stare prozore. Napravite od njih novi nameštaj!