Sklapajuća sobna vrata

Sklapajuća sobna vrata idealno su rešenje za probleme raspoloživosti prostora u stanu.

Nov mehanizam sobnih vrata italijanske kompanije Celegon „Compack Living“  funkcioniše po principu sklapajućeg krila. Prilikom otvaranja vrata, ona se sklapaju i zauzimaju upola manje površine od vrata sa klasičnim krilima. Ovo može biti veoma dobra stvar kada želite da iskoristite prostor iza vrata za smeštanje ormana ili stola. Ovakva vrata zauzimaju znatno manje prostora pri otvaranju, odnosno, zatvaranju. Na raspolaganju su krila na 90 i 180 stepeni u odnosu na otvor. Isporučuju se u određenim širinama dok visina nije uslovljena.

Nov-mehanizam sobnih vrata italijanske kompanije
Slika 2 – Nov-mehanizam sobnih vrata italijanske kompanije

Hardverski sistem „Compack Living

Compack Living“  je dizajniran za upotrebu sobnih vrata u različitom dekoru. Sve komponente ovog sistema se montiraju bez ikakve potrebe za modifikacijom na zidove, i podvrgnute su rigoroznim testiranjima. Na osnovu pouzdanih, zagarantovanih i patentiranih tehnologija, „Compack Living“  je alternative svim tradicionalnim sistemima vrata.

Sklapajuća sobna vrata
Slika 3 – Sklapajuća sobna vrata

Kompanija Celegon je specijalista u projektovanju inovativnih sistema otvaranja – zatvaranja . Otvaranje vrata sa ugrađenom „Compack Living“ tehnologijom je potpuno novo iskustvo, promena u načinu na koji se koristi svoja kuća i prostor.

Ovakva vrata zauzimaju znatno manje prostora pri otvaranju odnosno, zatvaranju
Slika 4 – Ovakva vrata zauzimaju znatno manje prostora pri otvaranju odnosno, zatvaranju

Ne postoje klizni elementi kao što su vešalice vrata ili klizni klinovi, tako da se vrata kreću glatko i besšumno. Duže korišćenje nema uticaja na kvalitet operacije otvaranja – zatvaranja vrata.

Uz pomoć ove tehnologije, potrebe čišćenja vrata su smanjene za 50% kada su u funkciji.Compack Living“ rešenje nudi dodatnu opciju za kreiranje novih prostora ili razvoj novih dizajnerskih rešenja za nepredviđene situacije. Ovi sistemi koriste posebne šarke koje omogućavaju vratima da ostanu stabilna i potpuno tiha.

Preuzeto sa: https://www.gradnja.rs/sklapajuca-sobna-vrata-cije-krilo-zauzima-upola-manje-povrsine/

 

 

Prethodni tekstKako na jednostavan i povoljan način proizvesti prozore koji zadovoljavaju uslove za pasivne kuće?
Sledeći tekstKvalitet, pouzdanost, stručnost i brzina – samo neke od naših osobina