Reč urednika: Predstavljamo 26. broj časopisa PROZORI&VRATA

Poštovani,

Pred vama je 26. broj časopisa Prozori&Vrata, ujedno i poslednji u ovoj, za nas zaista uspešnoj, godini. Pri sumiranju rezultata, u našem poslu, rukovodimo se brojem kompanija koje nam ukazuju poverenje, ali i komentarima onih koji su odlučili da dugogodišnju saradnju sa nama nastave. Rukovodimo se i komentarima kupaca i komentarima onih koji u posao ove sfere građevinarstva tek ulaze.

Klima u građevinskom sektoru, po informacijama koje dobijama na terenu, od klijenata, investitora i arhitekata, jeste povoljna, po nekima čak i povoljnija od one koja je bila pre 2008. godine. Mnogi zakoni su u pripremi, a najviše nas je obradovala činjenica da je u proceduri zakon koji će uvesti red u kvalitet materijala koji se koristi u gradnji, a koji podrazumeva i promene u domenu prozora i vrata. Ovakve promene pratimo i ispitujemo koliko one doprinose boljem poslovanju pravnih lica uskoprofilisanog sektora kakav je i ovaj o kojem pišemo.

Energetska efikasnost se sve češće pominje, pa iako, kako smo objasnili u jednom našem istraživačkom tekstu, u ovom domenu još uvek „kaskamo“ za svetom, ljudi sve više znaju o ovoj temi. U kojoj meri i uopšte povezivanje energetske efikasnosti sa računom za struju, bilo je pitanje koje smo postavili na našem sajtu www.prozorivrata.com, stranici koju dnevno poseti preko 2.000 ljudi.

Pomoć u vidu informacija o nedoumicama koje naši čitaoci imaju o stolariji, od PVC do aluminijumske, kao i o važnosti dobre ugradnje, obezbedili smo tako što smo u okviru naše rubrike REČ STRUČNJAKA konsultovali eksperta iz kompanije ALBO BOR.

NOVO izdanje časopisa možete pročitati online klikom na LINK

O biofilnoj arhitekturi, samom pojmu i temi koja je kod nas još u začetku, pisala je Nataša Komljenović iz Arhingreen-a, dok se profesor dr Dragan Škobalj u ovom broju bavio čuvanjem energije kroz dizajn prozora u toplim i vlažnim klimama.

Posetili smo i Sajam glasstec u Diseldorfu koji svake druge godine okuplja proizvođače stakla i plasira nam najnovije trendove i tehnološka dostignuća iz ovog domena.

Kada smo već kod sajmova, naš časopis je svoju širu prezentaciju imao na Međunarodnom sajmu nameštaja u Beogradu, gde smo, već tradicionalno, pozdravili posetioce i izlagače, davali im savete i upućivali ih na najbolje kompanije i brendove iz sektora prozora i vrata.

Hvala vam svima na uspešnoj godini iza nas.
I naravno…Veliko hvala što nas čitate.

S poštovanjem
Predrag Rađen, urednik izdanja

Predrag Rađen potpis