PRESS GLASS fasadna stakla u Krakow centrima

„AGH Center of Energy“ u Krakovu (Poljska) počinju sa radom na jesen. Ovo je drugi veliki projekat u ovom gradu, u kom se koriste glazirana stakla kompanije PRESS GLASS – kompanija koja se specijalizovala za izradu panela za građevinsku industriju. Prethodni projekat koji je koristio ovaj proizvod za konstrukciju je „e.g. ICE Krakow“ kongresni centar.

Ovaj centar će se sastojati iz dva odvojena objekta sa 38 specijalističkih labaratorija. Struktura, koja je dizajnirana u „Biuro Rozwoju Krakowa“ (Krakow Development Office) se izdvaja po svom jednostavnom obliku i translucentnom paviljonu smeštenom na krovu.

ICE Krakow Congress Centre

„ICE Krakow Congress Centre“ je otvoren prošle godine. „Krakow“ kompleks je jedan od najpretižnijih u Evropi. Ovu ustanovu su dizajnirala dva Poljska dizajnera arhitekture: Krzysztof Ingarden i Jacek Ewý. Međutim, kod konceptualnog dela učestvovali su i arhitekte „Arata Isozaki Japanese office“.

Oba projekta su među najvećim građevinskim poduhvatima u Krakovu, u kojima su korištene PRESS GLASS staklene fasadne jedinice.

PRESS GLASS staklene fasadne jedinice

„Mi smo dostavili fasadne jedinice glaziranog stakla, i laminirano staklo za AGH Center of Energy. A u slučaju ICE KRAKOW Congress Centre, obezbedili smo fasadne jedinice“ – izjavili su iz PRESS GLASS-a.

„ICE Krakow Congress Centre“ je otvoren u oktobru 2014. godine, dok se oficijalno otvaranje „AGH Center of Energy“ planira za jesen 2015.

PRESS GLASS

PRESS GLASS d.o.o. Hrvatska
Ulica dr. Marijana Mlinarića 5, Poduzetnička Zona Jalžabet, 42203 Jalžabet
T. +385 42 62 90 01
E. varazdin@pressglass.com
W. www.pressglass.com

PRESS GLASS SA Poljska
Nowa Wies, ul. Kopalniana 9 42-262 Poczesna
T. +48 34 327 50 69
E. nowawies@pressglass.com