Postrojenje za obradu stakla – Top prioritet u LiSEC-u

LiSEC, vodeća kompanija u sektoru obrade stakla, ostvarila je dugo očekivani uspeh u fabrici za obradu stakla. U skaldu sa rasporedom, Austrijska fabrika za proizvodnju mašina za obradu stakla, će dostaviti svoju 500tu mašinu, i to do kraja ove godine.

Prva postrojenja

Ova priča počinje krajem 1998 godine kada je prvo postrojenje poslato u Englesku. Razlog koji ga je naveo da kupi ovo postrojenje, osim što je imao mogućnost da se bavi kaljenjem stakla, je i bezbednosni sertifikat u UK. Alexander Kronsteiner, direktor proizvodnje u LiSEC kompaniji: „Staklo je moralo biti zaštićeno od ogrebotina, isplativije je bilo da ga zaštitimo kaljenjem, nego da lepimo kako bi ga transportovali, kao što je to rađeno godinama u nazad.“ LiSEC je prvi počeo sa snabdevanjem tržišta sa vertikalnom water jet tehnologijom. Do tada sve mašine su bile konstruisane horizontalno.

Alexander Kronsteiner, direktor proizvodnje u LiSEC kompaniji
Alexander Kronsteiner

Obrada ivica

Mnogo godina, LiSEC je davao dosta značaja obradi ivica stakla, zato što su njegovi inžinjeri prepoznali vrednost u ovoj tehnici. Uskoro, kako su rasli formati staklenih jedinica sve više zahteva je pristizalo sa specifikacijama obrade ivica stakla.

Stručni tim

Iza mašina u LiCES-u je tim koji se sastoji od dizajnera, inžinjera, koji prate svoje proizvode i posvećuju svoju pažnju na njihovo dalje razvijanje. Sektor za proizvodnju takođe ima svoj projektni deo sa odeljkom za trening experata u okviru LiSEC-ovog servisnog centra.

Velika potražnja

Mašine za obradu stakla LiSEC kompanije se koriste širom sveta – Istočna i zapadna Evropa, Australia, delovi Azije i Amerike. Naši klijenti najviše cene našu mogućnost da konstruišemo najstabilnije i najizdržljivije postrojenje (LiSEC koristi samo nerđajući čelik pri konstrukciji).

„Mesecima već, zapažamo rast potražnje postrojenja za procesuiranje stakla“, objašnjava Othmar Sailer, CEO LiSEC grupe. „Mi ćemo proširiti svoje kapacitete, kao i što ćemo ponuditi više termina za obuku u okviru našeg trening centra. Ukoliko se ovako nastavi, planiramo prodaju 500teog postrojenja do kraja godine. Za mene, ovakva činjenica predstavlja znak da smo na dobrom putu.“

O LiSEC-u

Lisec, sa sedištem u Hausmeningu, Amstetten, je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2014. godini, LiSEC grupaje sa svojih 1300 zaposlenih, na više od 20 lokacija uspela da generiše oko 220 miliona eura, sa eksportnim udelom od 90%. LiSEC razvija i proizvodi  sisteme za obradu i sečenje stakla, od zasebnih komponenti, do velikih postrojenja linijske proizvodnje. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja standarde u okvire kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.


www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com