LiSEC – Softver je bitan

Crystal Units Ltd se nalazi severo-zapadnom Londonu – sa fantastičnim pogledom na Wemblea stadion. Ova kompanija je osnovana 18. oktobra 1994. god. i danas zapošljava preko 90 radnika sa obrtom u 2014. god od 13 miliona britanskih funti.

“Naš cilj je zdrav kapacitet proizvodnje. Usmeravamo se ka projektima koji su zahtevni i imaju potencijala da zadaju “glavobolje” na samom startu.” – kaže generalni menadžer Pankaj Gorsia, koji vodi kompaniju zajedno sa svojim bratom Vijay Halai. “Mi se nabolje snalazimo u davanju rešenja arhitektama koji treba da realizuju unikatne projekte.” – ponosno dodaje ovaj mladi preduzetnik. Ono što čini Crystal Units unikatnom kompanijom na tržištu jeste mogućnost da na jednom mesto dobijete kompletno rešenje.

Pankaj Gorsia (levo) menadžer Crystal Units sa svojim bratom Vijay Halai (right)
Pankaj Gorsia (levo) menadžer Crystal Units sa svojim bratom Vijay Halai (right)

Kada je njegov otac, koji još uvek s vremena na vreme poseti svog sina kako bi pomogao iskusnim savetom, osnovao kompaniju, počeli su sa polovnom LiSEC opremom. Od tada su lojalni ovom brendu: čak i danas većina mašina u pogonu nose LiSEC logo. “Razlog za to je veoma jednostavan: mi investiramo u LiSEC opremu, zato što razumemo tehnologiju i LiSEC način inžinjeringa. Tokom godina razvilo se poverenje. Znamo šta dobijamo kupovinom LiSEC: Odličnu tehnologiju, podržanu od strane odličnih ljudi”. Tri reči kojima opusuje LiSEC? Gorsia odgovara: “Usluga, kvalitet i podrška.”

Softver – ključ kvaliteta

Prethodne godine Crystal Units kompanija je odlučila da instalira LiSEC softver. Do tada oslanjali su se na softver lokalnog dobavljača koji u ponudi nij eimao inteligentni system ulaznog procesa porudžbina. Zahvaljujući LiSEC softveru i alatu za planiranje, porudžbine su struktuirane i sistem govori kojeim danima je moguće izvršiti dostavu. Sada su dostave spremne tri dana unapred, i naravno, pojavila s emogućnost preuzimanja većeg obima porudžbina. LiSEC softver omogućava ovoj kompaniji povećanje kapaciteta i do 15% i fundamentalnu promenu načina poslovanja.Gorsia:Ranije, sve je bilo jako hitno i konstantno smo vijali sopstveni rep”.

LiSEC sto za sečenje kaljenog stakla u prostorijama fabrike Crystal Units
LiSEC sto za sečenje kaljenog stakla u prostorijama fabrike Crystal Units

Novi način planiranja kapaciteta je takođe imao učinak i na organizaciju timova. Ranije, smena na liniji je trajala 12 sati, dok sada traje 8 sati. Danas, Crystal Units kompanija ima dodatnog prostora na istoj lokaciji, bez potrebe da ulažu u nove mašine. “Što je veoma značajno, s obzirom da nam je već bilo tesno. Novi system nam je pomogao da dobijemo na prostoru u proizvodnji i da lakše i brže lociramo svoje proizvode” – dodaje Gorsia.

Pogled u budućnost

Crystal Units veruje da će poslovanje u UK biti jako dobro narednih 10 godina. To je period u kome treba ulagati u razvoj. Kompanija se priprema za poslovanje budućnosti. U neku ruku razmišljaju o postavci novih fabrika. Krenuli bi i od manje, pa bi je razvijali dalje. Gorsia:”Da bi se ovako nešto dogodilo, moramo osigurati savršeno funkcionisanje, koje ćemo onda primeniti i na novu lokaciju. A druga ideja je da Crystal Units traži saradnju tipa partnerstva u drugim zemljama.“

Mlada radna snaga su tajna uspeha
Mlada radna snaga su tajna uspeha

Crystal Units se fokusira na važnost partnerstva: „Mi se bavimo biznisom, ali bi zaista želeli da se bavimo partnerstvom – kao sa LiSEC-om i Crystal Units: LiSEC nam omogućava da poslujemo na kvalitetniji način, imajući samo jedno na umu, a to je da mi budemo uspešna kompanija”.


www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com