Hörmann preuzima odgovornost za životnu sredinu i našu budućnost

Porodična kompanija Hörmann je od početka svesna svoje odgovornosti za sledeću generaciju. To je odgovornost za sve radnike, za Hörmann proizvode, za resurse i za životnu sredinu. Danas smo odgovorniji nego ikada.

Održiva proizvodnja građevinskih elemenata

Hörmann-ovi proizvodi i procesi proizvodnje kao i celokupna organizacija stalno se proveravaju i usavršavaju. To u istoj meri važi i za kvalitet, energetsku efikasnost, životnu sredinu i zaštitu zdravlja kao i za zaštitu na radu.

Svi Hörmann-ovi radnici daju svoj doprinos za zajednički zadatak u okviru integrisanog upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, energijom i zaštitom na radu prema standardima DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 i BS OHSAS 18001.

Ravna hijerarhija i otvorena komunikacija puna poverenja podržavaju ustanovljene
sisteme upravljanja.

Dobro za životnu sredinu – Godišnje više od 16000 tona manje CO₂

Hörmann snižava ispuštanje svog godišnjeg CO2 za oko 16000 tona, npr. nabavkom regenerativne energije. U isto vreme se Hörmann-ove lokacije direktno priključuju na turbine na vetar, gde god za to postoji mogućnost. Na ovaj način mi trajno smanjujemo naš CO2-otisak i dosledno nastavljamo tim putem.

Godišnje više od 16000 tona manje CO₂
Foto: Hörmann

Inovativna tehnika, inteligentni sistemi – Za primetnu zaštitu klime, 365 dana u godini

Pomoću inovativnih termoelektrana u mnogim Hörmann-ovim pogonima i pomoću inteligentnih sistema za upravljanje energijom investiramo u čistu budućnost. Sa ovim merama značajno smanjujemo ispuštanje CO2 a takođe time podižemo svest o životnoj sredini svih učesnika – i to na duže staze.

Inovativna tehnika, inteligentni sistemi
Foto: Hörmann

Čuvanje resursa, uvećanje zaštite klime – Mnogo malih mera za veliki cilj

Kod Hörmann-a zaštita klime planira se do detalja: Samo kada proverimo naše svakodnevno delovanje, onda možemo utvrditi koji šrafovi za podešavanje se mogu naknadno podesiti, da bismo uštedeli još više energije i ophodili još savesnije prema resursima. Ovakva neprekidna odgovornost prema životnoj sredini ogleda se u merama kao što je upotreba recikliranog papira, CO2-neutralno slanje pošte ili recikliranje pakovanja za transport.

Čuvanje resursa, uvećanje zaštite klime
Foto: Hörmann

Održivi proizvodi za održive projekte

Od nabavke sirovina preko proizvodnje do transportne logistike, kod Hörmann-a u svakoj fazi glavnu ulogu igra pažnja o životnoj sredini i očuvanju resursa.

Održivi proizvodi za održive projekte
Foto: Hörmann

 


www.hormann.rs

Hörmann Serbia d.o.o.
Garažna i industrijska vrata
Žitna 9, 11272 Beograd-Dobanovci
T +381 11 844 0800
M +381 62 760126
E. b.simovic@hormann.rs
W. www.hormann.rs

Prethodni tekstNajstarije fasade koje su odolele vremenu
Sledeći tekstBritanski inžinjeri napravili prvi funkcionalni tobogan od stakla