Pametna integracija za unapređenje sigurnosti i komfora

Kompanija Lunatronik, lider u sistemima bezbednosti već 33 godine, sa svojim lokalnim partnerima upravo završava prvu fazu izgradnje objekta koji će imati 228 stanova i 9 poslovnih prostora u Smart Blok Plus kondominijumu ukupne površine od preko 32.000 m2.

To je nastavak već uspešno postavljenog koncepta izgradnje visokoenergetsko efikasnih i pametnih stanova. Naime, kompanija Milenković invest mdm d.o.o, koja je više od tri decenije prisutna u izgradnji stanova, ponudila je tržištu stanogradnje prvi potpuno zatvoreni stambeni kompleks sa kartičnim pristupom i pametnim alarmnim sistemom u gradu Pančevu i time otvorila vrata novom načinu stanovanja gde se na dohvat ruke mogu zadovoljiti sve potrebe za modernim načinom življenja.

Smart Blok Plus, kao ekskluzivan stambeni kompleks, ponosi se ne samo naprednim tehnologijama već i vrhunskim sistemom upravljanja pristupom. U svim zgradama sa ukupno 9 ulaza i 236 nezavisnih celina, integracija pametnog Akuvox IP video interfona i Ksenia Security Smart Home alarma i video nadzora sa Makim pešačkim barijerama i automatskim rampama, obezbediće korisnicima maksimalnu bezbednost. Ovi sistemi sinhronizuju svoje funkcionalnosti, pružajući stanarima nesmetano iskustvo upravljanja sigurnošću i komforom.

  1. Sinhronizacija alarma i video kamera i interfona: u svakom stanu se nalazi po jedan Touch panel 7’’ za video interfon i za alarmni sistem i za video nadzor i za Smart home čime se maksimalno pojednostavljuje korišćenje svih ovih sistema.
  2. Centralizovano upravljanje bezbednošću: praćenje funkcionalnosti svih sistema se odvija u kontrolnom centru koji ima direktnu vezu za svim stanovima i poslovnim prostorima.
  3. Povećana efikasnost: Integracija omogućava automatizovane akcije prilikom detekcije alarma, štedeći vreme i resurse.
  4. Povećana situaciona svest: Kombinovana snaga video nadzora i alarmnih sistema poboljšava situacionu svest, omogućavajući korisnicima brzo i informisano donošenje odluka tokom potencijalnih pretnji ili incidenata.
  5. Prilagodljivost i fleksibilnost: Integrisano rešenje je prilagodljivo, pružajući podršku jedinstvenim sigurnosnim potrebama različitih okruženja, od stambenih domova do velikih komercijalnih objekata.
  6. Daljinsko upravljanje putem mobilnih aplikacija: Korisnici mogu daljinski pristupiti i upravljati svim sistemima koristeći pametne telefone, pružajući dodatnu fleksibilnost.
Provera energije putem aplikacije
foto: Lunatronik

Sa više ulaza, Akuvox IP video interfon sistem omogućava dežurnom portiru da efikasno upravlja pristupom kompleksu, identifikujući posetioce i dajući dozvole ulaska na osnovu preciznih informacija koje pruža visokokvalitetna video slika. Ovo čini ne samo portirski posao lakšim već i unapređuje ukupnu sigurnost kompleksa.

Ovaj koncept pametnog stambenog kompleksa prepoznaje važnost personalizacije iskustva za svakog stanara. Portir, uz podršku integrisanih sistema, može efikasno pratiti i reagovati na bilo kakve potencijalne izazove, čineći Smart Blok Plus ne samo sigurnim već i udobnim mestom za život. Ova sinergija tehnologije i fizičkog obezbeđenja postavlja standarde za budućnost stambenih kompleksa, nudeći stanarima ne samo luksuz već i mir uma u modernoj urbanoj sredini. Uzbuđenje oko Smart Blok Plus stambenog kompleksa ne završava se samo na inovativnim tehnologijama, već se proteže i na profesionalnost tima koji stoji iza ovog projekta.

Sistem-integrator celog projekta je Lunatronik, koji već 33 godine distribuira sisteme bezbednosti, ali i implementira i održava najmodernija tehnološka rešenja, što ga čini pouzdanim partnerom u realizaciji Smart Blok Plus projekta. Kroz decenije posvećenosti kvalitetu i tehnološkom napretku Lunatronik je postao sinonim za profesionalizam i stručnost u oblasti bezbednosti.

Virtualni asistent za Ssecurity Smart Home
foto: Lunatronik

Lunatronik je kompanija s dugom i uglednom istorijom u industriji bezbednosti. Kroz decenije posvećenosti kvalitetu i tehnološkom napretku, Lunatronik je postao sinonim za profesionalizam i stručnost u oblasti bezbednosti. Uloga Lunatronika u Smart Blok Plus projektu nije samo tehnička, već i strateška. Njihovo duboko razumevanje potreba savremenog stanovanja i bezbednosnih izazova doprinosi celokupnom konceptu ovog pametnog stambenog kompleksa. Njihova sposobnost da integrišu Akuvox IP video interfone, Ksenia Security Smart Home alarme i druge sisteme bezbednosti u jedinstvenu, koherentnu platformu predstavlja ključnu kariku u postizanju visokog standarda sigurnosti koji Smart Blok Plus nudi svojim stanarima. Uz Lunatronik d.o.o. kao strateškog partnera, Smart Blok Plus ne samo da postavlja standarde u tehnološkom inoviranju već i u pružanju izuzetnih usluga.

Njihova uloga u ovom projektu neizmerno doprinosi viziji sigurnosti, luksuza i funkcionalnosti koja čini Smart Blok Plus ne samo mestom za život već i simbolom modernog stambenog standarda. Ova sinergija tehnologija pruža stanarima ne samo visok nivo sigurnosti već i praktičnost i kontrolu nad njihovim stambenim prostorom. Kroz ovakve inovacije, Smart Blok Plus potvrđuje svoju posvećenost pružanju vrhunskog pametnog stambenog iskustva.

Lunatronik logo

LUNATRONIK d.o.o.
Sistemi bezbednosti
Požeška 36, 11030 Beograd
T. +381 11 3055 172
M. +381 63 499 331
Bata@KLT.rs
www.KLT.rs

Prethodni tekstintervju: Radmila Marković Vavrin M.Arch – Kako arhitekta bira prozore i vrata?
Sledeći tekstPredstavljamo vam My Windows – Inovativnu platformu kompanije alumil koja olakšava proces kupovine aluminijumskih prozora i vrata