Izbor prozora prema feng shuiju

Vrata i prozori vašeg doma su mesta gde či energija ulazi i odlazi. Kao takva, postoje određena Feng Shui pravila koja želite da sledite da biste osigurali protok pozitivnog chija kroz vaš prostor. Chi sa sobom nosi dobro zdravlje, bogatstvo i mogućnosti. Sledite ova pravila Feng Shuija da biste poboljšali protok či-ja u vašem domu i uverili se da su prozori optimalne veličine, oblika i feng shui idealne pozicije.

Veličina prozora

Prozori bi trebalo da su srazmerni sa kućom ili stanom. Oni treba uvek treba da su manji od vrata, ali je u redu i ako se veći prozor podeli na manje staklene ploče. Izbegavajte visoke uske prozore. Preveliki prozori prema feng šuiju, dekoncentrišu i stvaraju umor. Mali prozori se takođe ne preporučuju, a idealno je ako se u prostoriji nalaze tri prozora na jedna ulazna vrata.

Otvori za prozore

Prema feng shui pravilima, prozori treba da se otvaraju prema spolja, a ne prema unutra.

Pozicija prozora

Prozori okrenuti prema jugu najbolje će u vaš dom „pustiti“ puno prirodnog svetla tokom dana. Oni se takođe smatraju „zelenim prozorima“ jer sunčevo zračenje koje puštaju može zime učiniće vaš dom toplijim. Prozori sa zapadne strane mogu pustiti previše blistave sunčeve svetlosti tokom kasnijeg dela dana.

Zavese i draperije na prozorima

Izbegavajte da vam krevet bude ispod prozora. Kreveti se nikada ne smeju postavljati ispod prozora, osim ako apsolutno nema drugog mesta za odlaganje kreveta. U tom slučaju, obavezno stavite gustu draperiju i kvalitetne zavese koje ćete obavezno noću navući na prozor.