LISEC: MI MOŽEMO DA PONUDIMO REŠENJE

Sedište KFK-a je smešteno je blizu Zagreba, glavnog grada Hrvatske. Kompanija je specijalizovana za dizajn i proizvode za staklene fasade, a imaju reference u vidu brojnih prestižnih objekata širom sveta. KFK je, dakle, u pokretu, zajedno sa LISEC-om.

U mestu Dugo Selo sledeća investicija je već dogovorena
Foto: www.lisec.com

KFK d.o.o. je osnovan pre nekih 20 godina. Inicijalno je kompanija, koja je 100% u privatnom vlasništvu, proizvodila lake aluminijumske konstrukcije. U Dugom Selu, 200 zaposlenih prihodovalo je oko 60 miliona evra baziranih na izvozu, u najvećem broju u Nemačku, Austriju, Sloveniju i SAD-e.

Marijo Tomić, direktor proizvodne u KFK-a kaže: “Opredelili smo se za veoma agresivan pristup rastu i sada kada su se ispunili uslovi možemo da pristupimo da isti i postignemo.” Po svemu sudeći ova strategiju je bila dobra što pokazuje činjenica da je knjiga narudžbi puna. I to sledeće dve godine, da budemo precizniji. KFK ima, između ostalog, kontakte da radi staklene fasade na najvećim evropskim zgradama , da bude vodeća u Londonu i uopšte u Velikoj Britaniji kroz projekat Landmark Pinnacle. Ova zgrada ima 76 spratova, a proizvođači su izračunali da će im trebati 440 dana za postavku svih staklenih elemenata. Tomić:“ Rokovi su kratki, ali dobro, to je ono što se zove „zdrav stres“.

Najvažnija odluka kompanije KFK da bi uopšte mogla da realizuje strategiju rasta je da postane nezavisnija u smislu dobavljača
Foto: www.lisec.com

Najvažnija odluka kompanije KFK da bi uopšte mogla da realizuje strategiju rasta je da postane nezavisnija u smislu dobavljača. Tomić:“ Kupovali smo staklo od dobavljača i morali da se nosimo sa sumnjivim kvalitetom ili stalnim pomeranjem rokova. Zbog svega ovoga smo odlučili da povećamo dodatu vrednost, što je za nas bio veliki korak, ali smo bili ubeđeni da on vodi do uspeha“. Od oktobra meseca 2016. godine,sledeći ovaj cilj, instalirali smo LISEC-ove proizvode za pravljenje stakla: Puferski rastvor, mašinu za sečenje stakla( koji je i za leminirano staklo), mašine za procesuiranje stakla KBF i KSR, jednu IG liniju sa fleksibilnom aplikacijom za odvajanje prostora i spacer za pravljenje laminiranog stakla. Povrh svega toga LISEC nam je dopremio čitavo softversko rešenje.

Tomić: “Odlučili smo se za LISEC sa razlogom: s jedne strane smo hteli da instaliramo i proizvedimo uz najbolju opremu na tržištu- LISEC-ov slogan „Najbolji za staklo“ je omogućila to što smo hteli, a sa druge strane tražili smo proizvođača koji će moći da ponudi kompletno rešenje na samo jednom mestu.”

Iz njihove sopstvene proizvodnje, napravljeno je novih 2.000 metara kvadratnih. Dizajn same hale je jedinstven i izražava KFK- ovo shvatanje arhitekture: zid od crvene cigle , crno okrečene metalne plafone, lagani pod sive boje i impresivnu, staklenu fasadu koje omogućavaju svetle prostorije. Rezultat: Istinski prelepa sredina za proizvodnju staklenih elemenata, ali i prostor koji pogoduje ljudima, kupcima i zaposlenima.

Tomić: “Stvarno smo zadovoljni LISEC-ovim performansama. Na kraju je bilo 119 kamiona koji su prevezli opremu do nas- a to je zaista ozbiljan projekat transporta koji iziskuje i ozbiljno vođenje. LiSEC je to odlično uradio.” Kada je pitan za kvalitet saradnje između kompanije KFK i LiSEC-a, Tomić je odgovorio: “Za nas LISEC nije samo graditelj mašina, oni takođe, nude podršku i obuku pomoći koje smo ustvari i počeli da radimo sa staklom – a znaju kako s obzirom da ga i sami proizvode. Zaista cenimo konstruktivne razgovore , blagovremene reakcije i saradnju bez ikakvog stresa.

U mestu Dugo Selo sledeća investicija je već dogovorena. Tomić: „Ne mogu još da otkrijem detalje, ali kao što sam i ranije rekao : Rastemo brzo i svaka sledeća odluka će ići lakše…

 
www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstPaket softverskih programa – FP Suite
Sledeći tekstKako da zamenite bravu na vratima?
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.