Prozori budućnosti: REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE

Prozori budućnosti: REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE i ostale inovacije na sajmu „Fensterbau Frontale“

I PROZORI MOGU BITI PAMETNI: NA SAJMU „FENSTERBAU FRONTALE“ U NÜRNBERGU REHAU JE PREDSTAVIO STVARNOST I VIZIJU UMREŽENIH, INTELIGENTNIH PROZORA. SA SVOJIM INOVATIVNIM MATERIJALIMA I SISTEMSKIM REŠENJIMA REHAU SE FOKUSIRA NA ZAHTEVE KRAJNJIH KORISNIKA I POSTAVLJA NOVE STANDARDE ZA FUNKCIONALNOST I DIZAJN MODERNIH PROZORA.

REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE
REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE

Koji su sve modeli efikasnosti i aplikacije mogući već danas – i koji će to biti sutra? Tim pitanjima bila je posvećena sajamska prezentacija firme REHAU, stručnjaka za polimerne materijale, na specijalizovanom sajmu u Nürnbergu, pod motom „The REHAU View“. Povodom 30. godišnjice sajma „fensterbau frontale“ pokazujemo, koja obeležja odlikuju prozore danas i u budućnosti.

Prozorski sistemi komuniciraju

Prozor koji omogućava provetravanje i kada je zatvoren, a istovremeno smanjuje gubitke toplote i emisiju buke na minimum: Za tu je inovativnu kombinaciju stručni žiri nedavno odlikovao REHAU sistem ventilisanja GENEO INOVENT nagradom „Plus X“-Award u kategorijama inovacije, High Quality, funkcionalnosti i ekologije. Na tom primeru stručnjak za polimerne materijale na sajmu „fensterbau frontale“ je pokazao kako se integriše prozor u umreženi sistem.

Uz GENEO INOVENT ručno provetravanje postaje suvišno. Intervalima provetravanja sada se može centralno upravljati i može se bolje prilagoditi individualnim potrebama.

Zahvaljujući integrisanim senzorima, koji mere vlažnost u prostoriji ili koncentraciju CO₂ u vazduhu, GENEO INOVENT samostalno odlučuje kada i kojim intenzitetom primenjuje svoj sistem provetravanja. Da li će u budućnosti biti moguće upravljanje aplikacijama direktno preko prozorskog stakla kao Touch-Screen-a? Začetak te tehnologije za 21. stoleće predstavio je REHAU prvi put na sajmu „fensterbau frontale“.

REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE
REHAU je uspešno predstavio PAMETNE PROZORE

Prozor budućnosti integriše digitalnu zaštitu od pogleda i sunčeve svetlosti u staklenu ploču, koja se može regulisati ne samo preko upravljačkog elementa u okviru prozora, već i direktno na prozorskom staklu preko Touch – elementa kao i pomoću aplikacije na daljinu. Drugu inteligentnu funkciju nudi novi sistem prozorskog alarma REHAU Smart Guard, s ciljem da i pre potencijalnog mehaničkog zahvata zastraši provalnika različitim stupnjevima eskalacije, a da na primer u slučaju primene sile automatski spusti roletne ili uputi poziv u pomoć. Konkretne mere se mogu individualno ugovoriti.

www.rehau.rs

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com