Vodič za FENSTERBAU FRONTALE 2016 – U susret internacionalnom Sajmu prozora, vrata i fasada

Po prvi put, posetioci FENSTERBAU FRONTALE mogu besplatno da preuzmu aplikaciju za android i iOS uređaje, i tako dobiju sve informacije o izlagačima i proizvodima, i na taj način mogu unapred da organizuju svoju posetu sastavivši listu želja. Aplikacija takođe olakšava vašu navigaciju kroz sajam. Zahvaljujući dinamičnom podu aplikacija vam šalje relevantne notifikacije ukoliko je došlo do nekih promena u vašoj sastavljenoj listi planiranja obilaska. Za više informacija, posetite www.frontale.de/app

  • “Golden Window” nagrada i “India Day” će imati svoj debi na sajmu
  • Stari favorit se vraća na scenu: specijalan šou, Master Craftsman Award 2016 i “Taste of Windays”
  • Forum informacija i programa za podršku arhitektama
  • Novo: FENSTERBAU FRONTALE aplikacija

Od 16. do 19. marta 2016, će se videti ko je ko u sektoru prozora, vrata i fasada, a svi će imati svoju prezentaciju u 11 hala u Exhibition Centre Nürnberg. Prvi put, aplikacija je dostupna da olakša planiranje vaše posete sajmu. Imate mogućnost bukmarka izlagača, proizvoda i događaja, dok vam dinamično obeležen pod olakšava navigaciju kroz hale sajma.

“Golden Window” nagrada i “India Day” će imati svoj debi na sajmu
U susret internacionalnom Sajmu prozora, vrata i fasada

Proizvođači prozora, fasada, stolarije, arhitekte i trgovci posećuju ovaj sajam kako bi upoznali najnovije profilne sisteme, hardvere, strukturalne elemente, upotrebu stakla u arhitekturi, nove tehnologije, inovacije u sigurnosti, mašine, opremu i još mnogo toga. Osim skupa prezentacija izlagača i sajma takvog koncepta FENSTERBAU FRONTALE takođe ima u ponudi dodatne propratne programe. Sajam će zvanično otvoriti Günther Hoffmann, na čelu departmenta za građevinsku industriju pri Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation, Building and Reactor Safety. Polpularni i dugogodišnji deo programa je specijalan šou IFT Rosenhaim-a instituta za testiranje prozora. GFF (Glass, Window and Facade Association) i Nürnberg Messe će se održati ove godine na štandu 1-415/515 u hali 1 pod nazivom “Success through Safety, Quality and Security”. Za više informacija posetite www.frontale.de/en/programme

“Golden Window” nagrada kao i “India Day” će se po prvi put predstaviti na sajmu

Nov elemenat programa “Golden Window” nagrade. Od 2012. Godine. Ruski specijalizovan izdavač OKNA Media je dodeljivala ovu nagradu za 20 vodećih proizvođačkih prozora iz Rusije za sektor korisničkog servisa, odnosa prema klijentima i pružanje usluga. U međuvremenu, ova nagrada je postala znak za uspeh i nakon što je dobije proizvođač postaje tražen i priznat. Cilj “Golden Window”-a je da stvori zdravu konkurenciju kako bi se naglasile važne vrednosti korisničke podrške u lancu prodaje.

petak 18. mart 2016. godine
15:00h do 18:00h
Exhibition Centre Nuremberg, NCC Ost, Seoul Room

Još jedan, novi dodatak programu je India Day, gde posetioci, kao i izlagači, mogu da nauče o prednostima koje nudi indijsko tržište prozora i vrata.

sreda 16. mart 2016. godine
Exhibition Centre Nürnberg, NCC Ost, New Delhi Room

specijalan šou IFT Rosenhaim-a instituta za testiranje prozora
Specijalan šou, Master Craftsman Award 2016 i “Taste of Windays”

Specijalan program za arhitekte i dizajnere

Na prethodnim događajima, 8th Architecture-Window-Facade foruma, u prepodnevnim časovima drugog dana od otvaranja sajma, biće održan zaista kvalitetan program informacija i prezentacija specijalno za arhitekte. Ovogodišnja tema, pod nazivom “Striving for Simplicity in Architecture and Technology”, posvećena je trenutnim trendovima u arhitekturi i tehnologiji. Lideri ove oblasti će razmatrati teme sajma u svom sveobuhvatnom kontekstu.

četvrtak 17. mart 2016. godine
10:30h do 14:00h
Exhibition Centre Nürnberg, NCC Ost, Tokyo Room

Magazin AIT i magazin Xia Intelligente Architektur će i ove godine uručivati svoju nagradu Innovation Award for Architecture + Window Door Facade izlagačima na FENSTERBAU FRONTALE. Dobitnike će birati renomirane arhitekte, dizajneri enterijera i eksterijera i inženjeri. Žiri će obilaziti sajam i izlagače učesnike na njihovim štandovima, kako bi svi oni imali prilike da prezentuju svoje najnovije proizvode i njihove aspekte. Proizvodi koji učestvuju su, takođe, predstavljeni na specijalnom prostoru na NCC Ost, štand NCCO-109.

Ceremonija dodele nagrada:
sreda 16. mart 2016. godine
16:30h – Exhibition Centre Nürnberg, NCC Ost, štand NCCO-109

Crveni Architects’ Area logo će voditi posetioce ka relevantnim izlagačima u halama. U specijalno dizajniranim štandovim posetioci će moći da dobiju važne informacije i stručne savete za specifične zahteve o prozorima, vratima i fasadama. Taj isti logo se može pratiti u sajamskom vodiču, katalogu, kao i na linku www.frontale.de/en/ausstellerprodukte koji vodi ka bazi izlagača i proizvoda.

Kao dodatak, BauLust inicijacija za arhitektru će sprovoditi organizovane obilaske u gradu Nürnberg za zainteresovane posetioce sajma.

Vodič za fensterbau frontale 2016
“Golden Window” nagrada i “India Day” će imati svoj debi na sajmu

Tura 1: “Sebalder Steppe”

u Nürnberg starom delu grada.
Razvoj ove oblasti je tipičan primer rane rekonstrukcije 1950-ih godina. Kako strukturalne modifikacije novijih godina utiču na izgled i strukturu, na pozitivan i na negativan način?

Sreda 16. mart 2016. god. 15:00h do 16:30h
Mesto okupljanja: Hans-Sachs spomenik na Hans-Sachs trgu: do tamo Vas vodi U1 do Lorenzkirche stanice.

Tura 2: Nürnberg – Langwasser

Ovaj deo je prvobitno naseljavalo oko 35.000 ljudi i smatra se primerom uspešne realizacije planiranja urbane sredine. Razvijen je kao rezultat arhitekturalnog takmičenja.

Sreda 16. mart 2016. god. 15:00h do 16:30h
Mesto okupljanja: Podzemna stanica Gemeinschaftshaus, severni izlaz U1

Molimo da se registrujete za ove obilaske do 8. marta putem email-a frontale@nuernbergmesse.de

“Golden Window” nagrada i “India Day” će imati svoj debi na sajmu
Vodič za fensterbau frontale 2016

“Taste of Windays” prikazuje inovacije iz Švajcarske

Još jedna od već poznatih programa na FENSTERBAU FRONTALE su tehničke prezentacije “Innovations from Switzerland” koju organizuje Bern univerzitet primenjenih nauka kao deo većeg programa “Taste of Windays” u saradnji sa švajcarskom asocijacijom SZFF i FFF. U 2016. godini fokusne teme su „Static Dimensioning of Large-Format Window Sashes made of Timber“, „Insulation Glass using Glazing Blocks – Better Windows in Seconds“ kao i „Mechatronical Door Closing Systems – Development for Diffusion-Resistant Building Covers“.

Četvrtak 17 mart i petak 18. mart 2016. god.
10:30h do 12:30h
Exhibition Centre Nürnberg, NCC Ost, Budapest Room

Proizvođači prozora, fasada, stolarije, arhitekte i trgovci
Forum informacija i programa za podršku arhitektama

Platforna za narednu generaciju: Master Craftsman Award 2016

Poslednji dan sajma je posvećen narednoj generaciji obučenih radnika i eksperata u sektoru stakla, prozora i fasada. Asocijacija stakala, prozora i fasada iz Baden-Württemberg će dodeliti “Meister Award” (master craftsman award) najboljem mladom talentu za poslednje dve godine. Ovo priznanje je posvećeno odličnim performansama, kako teorijskim, tako i praktičnom uspehu nakon završetka napredne obuke kako bi se kvalifikovao kao master staklar pri Tehničkom koledžu za staklarsku, prozorsku i fasadnu konstrukciju iz Karlsruhe.

Nagrada se sastoji iz više različitih delova, a ukupna vrednost nagrade je skoro 10.000 eura. Još jedno priznanje se dodeljuje pobedniku Young Craftspeople za sektor konstrukcije prozora, stakala i fasada, tj. najboljem studentu u klasi 2015. godine.

Subota 19. mart 2016. god.
11:00h
Specijalan šou, hala 1, štand 1-415

Predstavljanje bravarija - ključ, kvaka, brava
Proizvođači prozora, fasada, stolarije, arhitekte i trgovci

Dostupno za preuzimanje: The FENSTERBAU FRONTALE 2016 aplikacija

Po prvi put, posetioci FENSTERBAU FRONTALE mogu besplatno da preuzmu aplikaciju za android i iOS uređaje, i tako dobiju sve informacije o izlagačima i proizvodima, i na taj način mogu unapred da organizuju svoju posetu sastavivši listu želja. Aplikacija takođe olakšava vašu navigaciju kroz sajam. Zahvaljujući dinamičnom podu aplikacija vam šalje relevantne notifikacije ukoliko je došlo do nekih promena u vašoj sastavljenoj listi planiranja obilaska. Za više informacija, posetite www.frontale.de/app

Stići na vreme: Novo vreme otvaranja i specijalni popusti za dolazak

Sa pomeranjem vremena otvaranja sajma za jedan sat (sada od 10:00h do 19:00h, a subota od 10:00h do 17:00h) HOLZ-HANDWERK i FENSTERBAU FRONTALE sajam, zbog povećanog saobraćaja, zajedno nude rešenje. Zbog ove izmene posetioci sada mogu da izbegnu jutarnje i večernje gužve u saobraćaju.

Specijalni popust za prevoz i povećan broj vozova u toku najvećih gužvi, takođe olakšavaju posetiocima korišćenje javnog prevoza kako bi došli na sajam. Za više detalja posetite: www.frontale.de/easytravel

Proizvodi koje možete videti u okviru FENSTERBAU FRONTALE 2016:

• Profili
za fasade, prozore/francuska vrata, kapije, vrata
• Poluproizvode
• Materijali, pomoćni proizvodi za proizvodnju
premazi, drvo i materijali zasnovani na drvetu,
adhezivi, abrazivi, sredstva za održavanje i čišćenje
• Različite komponente i fabrikovani elementi
• Tehnologija za ventilaciju i zamračivanje prostorija
• Staklo i proizvode od stakla
• Hardver, vrata i bravarija
• Tehnologija sigurnosti i bezbednosti
• Organizacija poslovanja
• Mašine, instalacija i alati
za obradu stakla, rad sa drvetom, procesiranje
plastike, metala, završna obrata površine, eko aspekti
• Operatini sistemi i oprema
• Servisi, udruženja, podrška i tehničke informacije

Vodič za fensterbau frontale

www.frontale.de

Prethodni tekstNekonvencionalna vrata vašeg enterijera
Sledeći tekstIZAZOV ZA SVAKOG PROJEKTANTA – Prozori i fasade na poslovnim objektima