Osiguranje čeličnih vrata

Glavna prednost čeličnih vrata leži u njihovoj praktičnoj funkciji, ali i izgledu.Vrata su prva stvar koju  gosti vide.

Laminat

Laminat je savršena imitacija plemenite teksture prirodnog drveta. Poravnati laminat na vratima na prvi pogled se lako razlikuje. Nedostaci: niska toplotna i zvučna izolacija, nepraktičnost korišćenja premaza za završnu obradu, ograničenost boja onemogućava podudaranje toniranja.

Izgled čeličnih vrata
Slika 2 – Izgled čeličnih vrata

Paneli MDF

Estetski izgled MDF panela, dopunjava se odgovarajućim prirodnim i ekološkim materijalom. Glavne vrste ploča MDFsu: laminirane (obložene PVC folijom sa drvenim uzorkom otpornim na habanje), furnirane (obrađene furnir ploče od finog drveta – hrasta, bukve, itd) i bojane (obložene sa nekoliko slojeva u dve komponente boje). Nedostaci: niska toplotna i zvučna izolacija, slično laminatu, nemogućnost korišćenja premaza u završnoj obradi vrata.

Niz različitih vrsta drveta

Ukoliko ste spremni potrošiti mnogo radi osiguranja čeličnih vrata u „savršenu odeću“. Ploče od drveta će dati luksuzniji izgled vratima, i mogućnost toniranja panela. Prednosti: plemeniti izgled, izvrsna toplotna i zvučna izolacija, visoka otpornost na toplotne šokove, mogućnosti održavanja. Nedostaci: visoka cena.

Dekorativni premazi za čelik
Slika 3 – Dekorativni premazi za čelik

Puder premaz

Puder premaz je siguran sa ekološke tačke gledišta. To je metoda dorade čeličnih vrata, uz korišćenje koje pruža praktičnu i prilično atraktivnu površinu. Prašak za prevlačenje je proizveden primenom sloja polimera i tretiranjem sa bazom. Nedostaci: Vidljivost zglobova uzrokovana upotrebom punioca.

Vrata od fiberglasa

Fiberglas omogućava užitak u stilu i izgledu drveta, sa manje zahtevnim održavanjem. Sa takvim autentičnim dizajnom, nećete biti u mogućnosti da uočite razliku između fiberglasa i pravog drveta. Izaberite fiberglas garažna vrata za dizajniranje toplog prostora. Trajna priroda fiberglasa ne ugrožava životnu sredinu, a takođe, odoleva dugom nizu godina.

Farbanje čeičnih vrata
Slika 4 – Farbanje čeičnih vrata