Naučno-stručna konferencija u oblasti građevinarstva i arhitekture

13. regionalna naučno-stručna konferencija u oblasti građevinarstva i arhitekture pod nazivom „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“ započela je danas u Hotelu Hills u Sarajevu. Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar privrede KS, istakavši važnost organizovanja ovakvih skupova za unapređenje konkurentnosti privrede. Takođe, naglasio je značaj interakcije između privatnog i naučnog sektora.

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o., pozdravio je prisutne i zaželeo im dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, sponzorima, izlagačima i govornicima, a istakao je da se nada da će konferencija biti edukativna i inspirativna.

Na konferenciji su govorili i prof. dr Armin Teskeredžić sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i prof. dr Nerdina Mehinović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji će studenti takođe posetiti konferenciju. Oni su naglasili važnost edukacije mladih ljudi i istakli da konferencije poput ove nude mogućnost sveobuhvatnog učenja na jednom mestu.

Svečano otvorena konferencija „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“
Svečano otvorena konferencija „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“

Pored njih, na konferenciji su govorili i dipl. ing. maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, te Mirsad Jašarsahić, predsednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih govora, konferencija se nastavila uz prezentacije. Ove godine, na konferenciji će govoriti regionalni stručnjaci koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja. Pored naučnog dela, konferencija će uključivati i sajamski deo na kojem će kompanije predstaviti nove proizvode i inovacije u oblasti KGH sistema u građevinarstvu. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri u oblasti KGH sistema, a predstaviće nove proizvode i sisteme koji doprinose razvoju ovog sektora. Izlagače možete pronaći na sledećem linku: https://2023kgh.sfera.ba/

Konferencija se održava danas i sutra, a govoriće se o KGH sistemima, energetski efikasnim rešenjima za sisteme grejanja, ventilacije i klimatizacije, kao i obnovljivim izvorima energije.

SFERA logo

SFERA 2023
KGH – klimatizacija, grijanje i hlađenje

Elvira Drežnjak, mr. komunikologije
Koordinatorica naučno stručnih konferencija
elvira.maric@sfera.ba
+387 65 397 923
www.2023kgh.sfera.ba