Najbrža na svetu linija za izolaciju stakla od LiSEC kompanije

Svetski lider u proizvodnji mašina i softvera ravnog stakla iz Austruje predstavlja inovaciju iz sektora proizvodnje i obrade stakla: Velocity i Velocity Plus.

Nova linija za izolaciju stakla Velocity kombinuje više od prosečnog kvaliteta i velik broj obrađenih jedinica. Sa obrtnim krugom od samo 16 sekundi u varijanti Velocity Plus, ova brzinska linija uspeva da proizvede dvostruku izolaciju stakla dimenzija 900x600mm (trostruka izolacija traje samo 26 sekundi) sa toplotnim zavarivanjem – to je najbrža proizvodna linija ovog tipa za procesuiranje stakla na tržištu. Ova brzina ciklusa je u skladu sa potrebama kompanija koje posluju na tržištu USA, Velike Britanije i Južne Koreje.

LiSEC Velocity
Foto: LiSEC Velocity

U standardnoj verziji, linija za izolaciju stakla Velocity sa aplikatorom za razdvajanje, postiže ciklus od 24 sekundi za dvostruku izolaciju stakla. Velocity Plus, u drugu ruku, ima dva aplikatora za razdvajanje koji se primenjuju na staklene jedinice bez zategnutosti sa vrhunskom preciznošću i kvalitetom. U uparenim operacijama presa za punjenje gasa omogućava istovremeno sklapanje dve staklene jedinice različitih dimenzija i na taj način obezbeđuje se brža proizvodnja uz manje troškove investicije. Jedinica za zavarivanje sa visokom preciznošću doziranja funkcioniše bez prekida zaptivanja i na taj način ostvaruje visok kvalitet kao i kratko vreme ciklusa.

LiSEC Velocity
Foto: LiSEC Velocity

Direktor sektora za izolaciju stakla Clemens Macarei i projekt menadžer Sebastian Payrleitner su izuzetno ponosni na novu liniju Velocity: „Sa ovakvom proizvodnom linijom, uspeli smo da razvijemo sofisticirano i neuobičajeno ekonomsko rešenje.“ Velocity linija će po prvi put biti predstavljena na GlassBuild u Americi u septembru 2017. godine sa prezentacijom uživo. „Predstavićemo novu Velocity liniju ove godine u septembru na GlassBuild i veoma smo ponosni na to. Verujemo da ovakav dodatak LiSEC portfoliu proizvoda može da obezbedi veću fleksibilnost pri obezbeđivanju rešenja za problematiku sa kojom se susreću naši klijenti“ naglašava Bob Quast, CEO LiSEC kompanije zadužen za tržište Amerike.

O LiSEC-u

[yarpp]

LiSEC sa sedištem u Hausmening/Amstetten je globalno aktivna grupa, koja u ponudi ima inovativna i individualna rešenja u sektoru obrade stakla već više od 50 godina. LiSEC servisni portfolio sadrži mašine, automatizovana rešenja i servis. U 2016. godini grupa je, sa svojih otp. 1,200 zaposlenih i preko 20 lokacija, generisala je oko 230 miliona eura, sa izvoznim iznosom od preko 90%. LiSEC razvija i proizvodi mašine i alate za sečenje stakla, kao i mašine za obradu izolacijskog i laminiranog stakla i kaljenje. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja standarde u okvire kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com