VITRUM 2021: Smotra lidera u svetu stakla

U Milanu je nedavno (VEROVATNO TREBA ZAMENITI) završen 22. Sajam mašina i opreme za obradu stakla VITRUM 2021, koji su izlagači i posetioci jednoglasno pozitivno ocenili i na kome su konačno mogli ponovo da se sretnu uživo.

Pozitivni rezultati ove sajamske manifestacije su potvrda da su se u sektoru staklarske industrije stekli uslovi za obnovu i razvoj opreme i mašina za obradu stakla. I sve to potvrđuje odluku Ujedinjenih Nacija da 2022. godinu proglase Međunarodnom godinom stakla, u cilju afirmacije staklarske industrije. Izlagači su se prikazali na najbolji mogući način, predstavljanjem novih mašina, nove generacije prateće opreme sa naprednim softverima, rešenjima za skladištenje, digitalnu štampu i još mnogo toga.

ESTE TEAM d.o.o. je i ove godine na VITRUM-u učestvovao u  sajamskim aktivnostima svojih dobavljača

Foto: ESTE TEAM d.o.o / INTERMAC rezni sto za monolitno staklo

U sajamskoj godini kada se dosta poznatih imena uzdržalo od izlaganja u Milanu, veoma zapaženi su bili štandovi kompanija INTERMAC i Adelio Lattuada. Akcenat je bio na automatizaciji, robotizovanim ćelijama i novim softverskim rešenjima.

Kompanija INTERMAC je sa kompanijom DIAMUT koje zajedno posluju u sklopu grupe BIESSE na ovogodišnjem izdanju VITRUM-a prikazala svoje mašine koje ispunjavaju sve uslove industrije 4.0 zahvaljujući inovativnim tehnologijama, naprednim softverima i savremenim alatima visokih performansi.

Foto: ESTE TEAM d.o.o / ADELIO LATTUADA Lattuada Robotic Solution

U hali 24 Sajma u Milanu, INTERMAC je izložio svoja inovativna proizvodna rešenja koje čine obradni centri, rezni stolovi, dvostrani brusači, mašine za rezanje vodenim mlazom i vertikalni obradni centri integrisani sa vertikalnim perilicama. VITRUM je takođe bio idealna prilika za lansiranje novog IC softvera koji je sada raspoloživ za sve CNC mašine koje proizvodi INTERMAC. Na štandu je takođe bila predstavljena čitava serija alata DIAMUT, projektovana za ostvarivanje boljih proizvodnih rezultata uz smanjene troškove, a u potpunoj sinergiji sa INTERMAC-ovim mašinama. Naravno, DIAMUT proizvodi alate i za druge modele mašina za obradu stakla renomiranih svetskih proizvođača.

Počasno mesto na štandu proizvođača Adelio Lattuada zauzela je linija sa dve brusilice u kombinaciji sa robotom – Lattuada Robotic Solution.

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net