Naslovna Krovni prozori

Prozori u funkciji balkona

Ljubica Grujić mast.inž.građ. |Krovni prozori|okt 16, 2022
Pogled koji košta samo užitka

Mnogi klijenti traže neobične i kreativne načine da uključe dnevno svetlo u svojim projektima poboljšanja načina življenja i atmosphere u domovima. Krovni prozori (takođe poznati i kao krovno osvetljenje) predstavljaju efikasno sredstvo za osvetljavanje mračnih i hladnih prostorija, a ujedno čine deo atraktivnog dizajna prostora, prateći najnovije trendove. Inovacije u projektovanju krovnih prozora.

Krovni prozori nisu novi arhitektonski fenomen, ali je njihova popularnost porasla u poslednjih nekoliko godina u komercijalnom, stambenom i javnom sektoru. Ugradnja krovnih prozora  su isplativi metod koji obezbeđuje maksimalan učinak u svakom kvadratu prostora.

Samo jedan klik do Bloomframe prozora
Slika 2 – Samo jedan klik do Bloomframe prozora

“Bloomframe” prozori

Sa jednim pritiskom na dugme, Bloomframe prozor se pretvara u potpuno funkcionalan balkon. Kreiran od strane Hofman Dujardin-a, iz Amsterdama, ovaj prozor će uskoro biti upotrebljen u novom naselju u Amsterdamu.

Hofman Dujardin kreator Bloomframe prozora
Slika 3 – Hofman Dujardin kreator Bloomframe prozora

Bloomframe je inovativni prozor koji stvara magiju balkona u samo jedan dodir. Francuski proizvođač, Kavneer, globalni lider aluminijumskih fasada, prozora i vrata, odgovoran je za razvoj, izradu i međunarodnu prodaju ovih prozora.

Užitak u Bloomframe prozorima
Slika 4 – Užitak u Bloomframe prozorima

Tokom poslednjih dvadesetak godina, širom sveta raste interesovanje za sve većim korišćenjem resursa dnevnog svetla, najviše zbog energetske efikasnosti. Proizvođači krovnih prozora, sistema za zamračivanje,  svetlarnika, i drugih sistema za osvetljenje koji omogućavaju stvarne uslove dnevnog svetla, potvrđuju porast potražnje njihovih proizvoda. Čitav spektar inovacija, od specijalnih naprava za preživljavanje u raznim prirodnim nepogodama i katastofama, do elektrohromskog varijabilnog prenosnog stakla proširiio je mrežu proizvoda i aplikacija.

Prethodni tekstDOBRO NIJE DOVOLJNO DOBRO. OKNOPLAST.
Sledeći tekst„Skyline Belgrade“ biće novi simbol grada