Inovativni krovni prozori

Inovativni krovni krovni prozor, je dizajnerska ideja poljske firme Fakro, i on je savremena alternativa za svetlarnike. Krovni prozor koji se transformiše u mali krovni balkon, omogućava dosta svetla i svežeg vazduha, obogaćuje moderni dizajn eksterijera i enterijera kuće sa arhitektonskom osobinom uštede energije i pogodan je novi proizvod za redizajn kuće.

Krovni prozori omogućavaju više svetla
Krovni prozor

Karakteristična dizajnerska osobina ovih velikih krovnih prozora je klizanje koje omogućava stvaranje funkcionalnog krovnog balkona u potkrovlju. Novi proizvod, dizajniran u firmi Farko, ponovo otkriva tradicionalne svetlarnike, dodajući zeleni proizvod za kućno renoviranje.

Gornji prozorski ram se otvara na gore bez zapinjanja. Donji prozorski ram se naginje unapred do vertikalnog položaja, dozvoljavajući slobodan pristup balkonskom odmorištu.

To je dovoljno da bi se kreirao krovni balkon na kosini krova i da možete zakoračiti kako biste izašli napolje i osetili toplinu Sunca, osvežavajući povetarac ili se divili predivnom pogledu.

Gornji prozorski ram se otvara prema gore do ugla od 45 stepeni. Bočna ograda je ugrađena u donji ram i izvlači se tokom otvaranja. Kada je donji ram zatvoren, ograda krovnog balkona se sakriva unutar prozora i nije vidljiva na krovnoh površini. One se skrivaju u oplati prozora, šine ne skupljaju prljavštinu i ne kvare estetski izgled krova.

Oba rama, i donji i gornji, su opremljeni sa standardno sigurnim staklom, plastificiranim unutrašnjim panelom i ojačanim spoljašnjim panelom, sa lako održivim premazom.

Krovni prozor ima karakteristiku da se zaključava u više tačaka, bez tradicionalnog zaključavajućeg mehanizma. Posle okretanja ručke, ram se zaključava sa obe strane prozorskog rama.

Krovni prozor koji se transformiše u mali krovni balkon

Veličina balkona i krovnog prozora omogućavaju dosta prirodnog svetla u sobi. Ovi prozori su dizajnirani da propuštaju sasvim dovoljnu količinu svežeg vazduha i time osvežavaju sobu i štede energiju.

Kao i drugi krovni prozori, opremljen je modernim izolacionim sistemom, koji je sačinjen od izolacionog materija od ovčije vune i materijala koji ne propuštaju vazduh. Set omogućava brzu i odgovarajuću primenu toplotne i vazdušne izolacije oko prozora.

Balkonski prozori su dostupni u veličini od 94×255 cm zajedno sa univerzalnom izolacijom i mogu biti ugrađeni na krovne nagibe između 35 stepeni i 55 stepeni.

Izvor: lushome.com