Kako da tuš kabina uvek blista?

Staklena tuš kabina, naročito ona od potpuno providnog stakla, se izuzetno lako prlja i svaka mrlja na njima se primeti. Na zamagljenim, neprovidnim kabinama, mrlje su manje uočljive.

U idealnom slučaju, tuš kabinu treba čistiti nakon svakog tuširanja. Ova navika učiniće temeljnije čišćenje kupatila veoma jednostavnim. Ako dozvolite da se sapun sakuplja na vratima, čišćenje je mnogo duže i otežano.

Iako postoje mnoga komercijalna sredstva koja obećavaju da će vrata tuš kade biti blistavo čista, savetujemo vam da probate sa „homemade“ sredstvima za čišćenje.

  • Mešavina sa sirćetom

Sipajte jednu šolju belog sirćeta u posudu za mikrotalasnu pećnicu i zagrevajte 30 do 45 sekundi. Sipajte toplo sirće u bocu sa sprejom i dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova. Rastvor nanosite od vrha ka dnu i ostavite da deluje najmanje 5 minuta. Ponovo, počevši od vrha vrata, sunđerom prebrišite vrata, isperite vodom i na kraju prebrišite suvom krpom od mikrovlakana.

Savet: Ne koristite rastvor sirćeta ako imate tuš ili pod od prirodnog kamena. Kiselina će nagristi kamen.

  • Sredstvo sa limunovom kiselinom

Sipajte jednu šolju soka od limuna (iscedite limun) u posudu za mikrotalasnu pećnicu i zagrevajte 30 do 45 sekundi. Zatim sipajte u bocu sa raspršivačem i dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova. Rastvor nanosite od vrha ka dnu i ostavite da deluje najmanje 5 minuta. Ponovo, počevši od vrha vrata, sunđerom prebrišite vrata, isperite vodom i na kraju prebrišite suvom krpom od mikrovlakana.

Savet: Ne koristite limunovu kiselinu ukoliko imate prirodni kamen u kupatilu.

  • Sredstvo od amonijaka i vode

Pomešajte jednu kašiku amonijaka sa jednom litrom tople vode i sipajte u bocu sa raspršivačem. Vrata od tuš kabine isprskajte toplim rastvoreom i ostavite 5 minuta da odstoji, a potom sunđerom prebrišite. Osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Savet: Nikada ne koristite amonijak u kombinaciji sa izbeljivačem.