LB.Profile na tržištu Srbije i Crne Gore

LB.Profile GmbH, nemački proizvođač profila za prozore i vrata sa tradicijom dugom skoro 60 godina, ulazi na tržište Srbije i Crne Gore. Generalno zastupništvo u distribuciji i prodaji proizvoda LB.Profile, inače kompanije ćerke HIFA OIL, povereno je firmi LYCTUM koja ima svoja predstavništva u Beogradu i Podgorici.

Nakon ovogodišnje akvizicije nemačke firme sa skoro 60 godina dugom tradicijom i lidera u proizvodnji profila za vrata i prozore LB.Profile GmbH, radi se o ugovoru koji predstavlja početak njenog širenja na tržištu Srbije i Crne Gore.

EURO-ROAL d.o.o. skladište
Foto: EURO-ROAL d.o.o.

“Tržišta Srbije i Crne Gore su nam veoma važna, i upravo smo iz ovih zemalja imali najviše interesa kupaca nakon vesti o preuzimanju LB.Profile GmbH. Imamo vrhunsku tehnologiju i proizvode najvišeg ranga kvaliteta koji su cenovno konkurentni. Verujem da smo upravo u kompaniji LYCTUM pronašli jake partnere koji dolaze iz branše, i da ćemo zajednički ući u ozbiljne i dugoročne poslovne projekte distribucije proizvoda LB.Profila na tržištima Srbije i Crne Gore”, se u saopštenju kompanije EURO ROAL koja je izvela celi projekat ulaska na tržište Srbije i Crne Gore.

Lyctum d.o.o. - distributer LB.profile za Srbiju i Crnu Goru
Lyctum d.o.o. – distributer LB.profile za Srbiju i Crnu Goru

Kompletan asortiman LB.Profile već je dostupan na tržištima u regionu, a nakon Srbije i Crne Gore uskoro se može očekivati ulazak i na tržište Hrvatske. Kako saznajemo pregovori za ulazak vrhunske nemačke tehnologije u ovom segmentu profila na tržišta, Makedonije i Albanije su u odmakloj fazi.

LB.Profile GmbH i EURO ROAL d.o.o. članice su HIFA OIL grupacije.LB.Profile razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kom petencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Poseduju ogromna iskustva, znanja i prednosti u branši ekstrudiranja u raznim sistemima PVC profila.

EURO-ROAL d.o.o. skladište
Foto: EURO-ROAL d.o.o.

Na osnovu kompetentnosti na području proizvodnje i rada na ekstruderima, u mogućnosti su razvijati specifične profile na zahtev kupaca sa visokim parametrima pouzdanosti i funkcionalnosti. Neke od konkurentskih prednosti kompanije LB.Profile su i šest razvijenih sistema za direktno ekstrudiranje gume na PVC Profilima. Celokupna proizvodnja je automatizovana sa visokom kontrolom kvaliteta. Glavna tržišta LB.Profile su Nemačka, Belgija i Holandija, takođe izvoze na tržišta zemalja Istočne Evrope kao što su Litvanija i Rusija.

LB.Profile
Foto: LB.Profile
LB.Profile
Foto: LB.Profile

EURO ROAL jedan je od vodećih distributera aluminijumskih i PVC profila, materijala od inoksa i građevinskih okova. Kompanija je prošle godine povećala prihode za 45% u odnosu na 2015.

HIFA OIL Grupacija se u proteklih 15 godina poslovanja razvila u respektabilnu kompaniju koja posluje u različitim poslovnim oblastima kao što su distribucija nafte, naftnih derivata i energenata; zatim distribucija i proizvodnja metalskih i PVC proizvoda kao i otkup i distribucija poljoprivrednih proizovda. Zajedno sa kompanijama ćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, kao i nemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.

www.euroroal.ba

EURO-ROAL d.o.o.
Sarajevska 17, 74203 Matuzići – Doboj Jug, Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: +387 32 692 518
Mob: +387 62 504 856
www.euroroal.ba

www.lyctum.com

Lyctum d.o.o.
Svetomira Đukića 24 11283 Beograd-Zemun, Srbija
Tel: +381 11 31 41 060
Fax: +381 11 40 89 747
Mob: +381 65 66 87 200
info@lyctum.com
www.lyctum.com