LB.Profile – Nemački kvalitet proizveden u BiH

Kompanija LB.Profile osnovana je u Herbsteinu (Nemačka) 1960. godine te je iz ovog mesta krenula na svoj razvojni put proizvodnje visokokvalitetnih PVC profila za prozore i vrata, kao i industrijske profile. Kvalitetnim radom kompanija je uspela da izgradi veliku mrežu partnera i klijenata na evropskom tržištu u ovom segmentu.

Nakon što je kompanija Euro-Roal, ćerka kompanija Hifa-Oil grupacije, dobila strateško partnerstvo za prodaju LB Profila na tržištu BiH, otvorila se mogućnost za akviziciju. Hifa-Oil odlučila se 2017. godine na akviziciju LB.Profile, kompanije s ogromnim potencijalom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem na polju ekstrudiranja raznih profila te se LB.Profile priključuje Hifa-Oil grupaciji. Nakon završene akvizicije celokupna proizvodnja je prebačena u BiH, te se proizvodni pogon nalazi na adresi Nikole Tesle 71, Doboj.

Preko 60 godina iskustva, znanja i svesti o međunarodnim standardima, tehnološkim promenama i industrijskim inovacijama omogućava kompaniji LB.Profile da kupcima pruži najbolja i najkvalitetnija rešenja. U BiH se nastavilo sa proizvodnjom tri vrste profila: PCD 70, PCD 82 i PCD 82 XT.

Uz pomoć tehnologije višekomorne izolacije sa osnovnom dubinom ugradnje od 70 mm i debljinom zida profila u skladu s najvišim nemačkim RAL standardom kvaliteta, klasa A, koju poseduje PCD 70 sistem, kombinacija je maksimalne toplotne izolacije i izuzetne trajnosti i stabilnosti. Vrhunska toplotna izolacija rezultat je višekomorne konstrukcije koja garantuje optimalnu Uw vrednost čak i do 1,3 W/(m2K). Efikasan sistem zatvaranja sa tri nivoa zaptivanja pouzdano štiti od niskih i visokih temperatura, promaje i vlage. Kvalitetna čelična ojačanja daju dodatnu sigurnost i funkcionalnost, a klasičan dizajn lako se uklapa u sve arhitektonske stilove.

Pogon za proizvodnju PVC stolarije
foto: LB.Profile

PCD 82 profil je višekomorni sistem sa 7 komora i 3 stakla sa osnovnom dubinom ugradnje od 82 mm. Ovaj sistem garantuje optimalnu Uw vrednost čak i do 0,75 W/(m2K) te pruža savršenu zaštitu i toplotnu izolaciju, ali i izolaciju od buke. Stalno povećanje troškova grejanja zimi kao i hlađenja leti nameću potrebu za novim rešenjima za uštedu energije. Ugradnjom moderne i funkcionalne PVC stolarije proizvedene od novog PCD 82 XT profila, istovremeno ćete postići ugodnu atmosferu uz maksimalnu udobnost. Visokokvalitetan sistem može Vam smanjiti troškove i pružiti ugodan boravak u Vašem domu u svim godišnjim dobima. Investiranjem u kvalitetne prozore i vrata investiramo u svetliju budućnost.

Proizvodnja profila u BiH nastavljena je prema tradiciji i iskustvu kompanije LB.Profile, međutim pristupilo se i unapređenju proizvodnje te je ove godine puštena u rad i nova linija za proizvodnju PVC profila u saradnji sa firmom Exelliq Austria GmbH. Ova kompanija je jedan od vodećih ponuđača opreme za ekstruziju profila. Nova linija proizvodnje rađena je po najnovijoj tehnologiji ekstrudiranja, gde je automatizovan sistem detekcije škarta i smanjen uticaj ljudskog faktora na greške u proizvodnji. Kapacitet ove proizvodne linije je do 290 kg/h ekstrudera i 175 kg/h koekstrudera.

Ovom investicijom povećan je kapacitet proizvodnje profila, ali je i maksimizovana produktivnost. Zahvaljujući novoj proizvodnoj liniji kompanija LB.Profile zatvorila je kompletan krug proizvodnje. Od mešanja odnosno pripreme materijala za proizvodnju, proizvodnje i laminacije PVC profila, recikliranja materijala pa sve do proizvodnje metalnih ojačanja, sve se obavlja u proizvodnom pogonu u Doboju.

Pogon za proizvodnju PVC stolarije
foto: LB.Profile

Da bi prozor zadržao svoj kvalitet potrebno je da svi njegovi delovi budu jednako kvalitetni. Prozorima se dodaju metalna ojačanja koja održavaju stabilnost i čvrstoću. Krajem 2022. godine kompanija LB.Profile uložila je i u ovaj segment proizvodnje te je nabavljena linija za proizvodnju metalnih ojačanja za PVC profile. Proizvodni kapaciteti ove linije su do 300.000 metara metalnih ojačanja za jedan mesec, a ovom investicijom smanjena je zavisnost proizvodnje o spoljnim saradnicima.

Kompanija LB.Profile od svojih početaka kroz proboj na evropskom tržištu, zatim akviziciju od strane Hifa-Oil grupacije i nove investicije koje su usledile kvalitetno gradi svoj put na tržištu kao i mrežu kupaca. Današnji zahtevi u proizvodnji profila su mnogo opsežniji i raznovrsniji sa zahtevima koji uključuju efikasnu toplotnu izolaciju, trajnu zaštitu od vetra, promaje, buke i slično. Osim toga estetski zahtevi su sve važniji i zato proizvodnja PVC profila mora da prati zahteve moderne porodice i njihovog idealnog doma.

PVC profili - PCD 82 i PCD 70
foto: LB.Profile

Kompanija LB.Profile razume ove potrebe te kao proizvođač ima direktnu kontrolu nad kvalitetom, poštujući stroge standarde proizvodnje kroz celi proizvodni proces čime se osigurava dosledan kvalitet. Osim toga sopstvena proizvodnja daje veću mogućnost za ulaganja u razvoj novih linija i istraživanje tržišta. LB.Profile nastaviće i dalje graditi i jačati svoju poziciju s ciljem daljeg rasta i razvoja na domaćem, ali i evropskom tržištu.

LB Profile logo

www.euroroal.ba

LB.Profile
Sarajevska 17, 74203 Doboj Jug
Bosna i Hercegovina
T. +387 32 692 518
info@euroroal.ba
www.euroroal.ba