Kompanija Anđelković AL – EY Preduzetnici 2019. godine u Srbiji

U hotelu Hyatt, 27. februara ove godine, proglašen je osmi po redu EY Preduzetnik godineTM. Ovu prestižnu nagradu revizorsko-konsultantske kuće EY odneli su Zoran i Nikola Anđelković, vlasnici kompanije Anđelković AL. Nagradu su im dodelili predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Ivan Rakić.

„Nagrada EY Preduzetnik godine predstavlja veliku privilegiju, ali i veliku odgovornost. Ponosan sam na to što je stručni žiri u Kompaniji Anđelković Al prepoznao kvalitetnog kandidata koji može dostojno da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom takmičenju u Monte Karlu. Kompanija Anđelković Al nalazi se u fazi tranzicije u kojoj uskoro sledi i smena generacija i jako sam srećan što su naša deca već stasala za preuzimanje rukovodećih funkcija u kompaniji“, rekao je Zoran Anđelković, ovogodišnji nosilac priznanja EY Preduzetnik godine.

„Izuzetno sam počastvovan i srećan što je upravo porodična perspektiva prepoznata od strane stručnog žirija, a naročito sam ponosan što sam ovaj uspeh ostvario sa svojim ocem koji mi je oduvek bio uzor čiju sam ideju vodilju nastojao da pratim“, dodao je Nikola Anđelković, takođe nosilac priznanja EY Preduzetnik godine za 2019. godinu.

Zoran i Nikola Anđelković, kompanija Anđelković AL
Zoran i Nikola Anđelković, kompanija Anđelković AL

Kompanija Anđelković Al je porodična kompanija osnovana 2003. godine. Primarna delatnost kompanije je proizvodnja i promet materijala i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije. Ista je na tržištu poznata pod brendom Elitherm, i za relativno kratko vreme, postala je pouzdan distributer široke palete proizvoda na domaćem i inostranom tržištu. Fabrika prirodno mineralne vode Duboka je najmlađi član kompanije Anđelković Al.

„Večeras imamo čast da budemo okruženi ljudima koji nisu ustuknuli kada je malo ko verovao u njihove poslovne ideje. Samo u ovoj godini u programu EY Preduzetnik godine učestvovalo je 30 kandidata ispred 24 kompanije koje su ostvarile preko 12 milijardi dinara u prihodima protekle godine, a naš tim proputovao je čitavu Srbiju kako bi sve ove inspirativne priče pretočio u kvalitetne nominacije. Ovih 8 godina programa pokazalo nam je da se vera u ideju i mnogo truda zaista isplati. Drago mi je što mogu da kažem da večeras sedimo sa dve stotine upornih, najupornijih i veličamo njihov uspeh, koji je mnogo više od puke sreće!“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosioci priznanja EY Preduzetnik godine 2019, Zoran i Nikola Anđelković predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu ove godine u Monte Karlu.