Kompanija Alumil YU Industry je postala deo porodice Čuvarkuća

Pravo na kolektivni žig „Čuvarkuća“, u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“, dobila su još 43 domaća proizvoda iz 7 kompanija metalske, prehrambene industrije i sektora energetike. Porodici „Čuvarkuća“ su se pridružili i proizvodi iz metalskog sektora – aluminijumski profili kompanije Alumil YU Industry.

„Od izuzetnog značaja je što imamo nove kompanije iz metalskog sektora u porodici Čuvarkuća koji se od početka krize izazvane pandemijom suočava sa poteškoćama – prvo u zastojima ili prekidima proizvodnje, a sada i sa povećanjem cena sirovina i otežanom nabavkom repromaterijala. Aluminijumski profili i električni bicikli napravljeni u Srbiji, sa visokim učešćem domaćeg rada i materijala i koji ispunjavaju standarde kvaliteta i bezbednosti, dokaz su da je ovaj prerađivački sektor veoma otporan i da predstavlja jedan od vodećih grana srpske ekonomije“, kaže Ana Raičević, sekretar Udruženja za metalsku industriju PKS.

U kompaniji Alumil YU Industry ističu da je žig „čuvarkuća“ veliko priznanje za kompaniju koja zapošljava oko 400 radnika i inženjera. „To je potvrda kvaliteta, truda i stručnosti našeg tima ali i inovativnosti jer su naši proizvodi koji su poneli „žig“ u skladu sa principima cirkularne ekonomije i „ zelenim standardima“, ističe Tijana Anokić, direktorka marketinga u kompaniji Alumil YU Industry. Kako je najavila ova kompanija će u narednom periodu ulagati u razvoj i proširenje kapaciteta proizvodnje. „ Iako smo deo globalnog lanca proizvodnje, želimo da sredstva od naše lokalne prozvodnje ulažemo u dalji razvoj kapaciteta u Srbiji“, dodaje Anokić.

Izvor: pks.rs