Koliko koštaju montažne kuće – cena sitnica za sjajnu korisnost kvadrature

Koliko koštaju montažne kuće?

Stvaranje atraktivnih stambenih i poslovnih objekata danas ne mora nužno da se zasniva na mehanizmu izgradnje, ređanja blokova, cigli i slojeva maltera, da bi nastale građevine koje oduševljavaju arhitekturom i dizajnom eksterijera i enterijera. Sistem moderne montažne gradnje postavljanjem kvalitetnih materijala predstavlja efikasno rešenje uz koje nastaju najlepši životni i poslovni prostori – a koliko koštaju montažne kuće?

Kada su u pitanju montažne kuće cena se definiše po jednom kvadratnom metru i zavisi od niza faktora, kao što su upotrebni materijali, predviđena kvadratura i projekti, broj prostorija i nivoa, način uređenja eksterijera, kao i mnogih drugih elemenata odluke koje se donose u skladu sa preporukama stručnjaka u ovoj oblasti. U vezi sa tim, za moderne montažne kuće cena se kreće od oko 16.000 evra, pa višestruko skuplje, a konkretan nivo troškova zavisi od navedenih faktora, kao i potreba, želja i ideja vlasnika, investitora, arhitekte, dizajnera i brojnih drugih angažovanih lica.

Koje su važne karakteristike montažnih kuća danas?

Da bi nastale najlepše montažne kuće cena nije glavni faktor odabira materijala i donošenja svih odluka, već parametar na osnovu kojeg se definiše raspoloživ budžet za planiranje i realizaciju svih troškova. Naime, sama konstrukcija montažne kuće podrazumeva izgradnju objekata bez postupka ređanja slojeva cigli, blokova, maltera i drugih materijala, već se odnosi na postavljanje gotovih zidnih delova, njihovo međusobno slaganje i pričvršćivanje. Zatim se vrši ugradnja stolarije – prozora i vrata, uz obradu spoljašnjih i unutrašnjih površina podova i zidova, kao i postavljanje obloga, krečenje i dekorisanje nakon svih bitnih instalacija.

Kada se postavljaju montažne kuće cena obuhvata izbor samo izgradnje, ili princip rada „ključ u ruke“, kada se vlasnici mogu useliti u kompletno izgrađen prostor, uz samostalan izbor nameštaja, rasvete i dekoracije. To podrazumeva da se za montažne kuće angažuju čitavi timovi profesionalaca za realizaciju molerskih, gipsarskih, keramičarskih i fasadnih radova, kao i postavljanje vodovodnih, električnih, grejnih i svih drugih instalacija u domaćinstvu.

Koliko koštaju montažne kuće
Montažne kuće

Koliko koštaju montažne kuće raznovrsnih karakteristika?

Postavljanje montažnih objekata obuhvata stambene prostore – kuće, kao i raznolike kvadrature komercijalne, odnosno poslovne i prodajne namene, što je u današnjem vremenu vrlo efikasno sa stanovišta vremena izgradnje i isplativo sa aspekta troškova. Konkretno, da bi se kupila montažna kuća cena se kreće od 16.000 evra za odličnu kvadraturu od 55 kvadrata, a dostupne su i varijante od čak 100 kvadrata prostora po ceni od okvirno 28.000 evra, ali i drugi odnosi cena i kvadrature.

To je neuporedivo povoljnije u poređenju sa klasičnom gradnjom, dok varijanta ugovora po principu „ključ u ruke“, uz obradu podova, zidova, postavljanje obloga, vodovodnih, električnih i grejnih instalacija zahteva izdvajanje dodatnih suma novca. U svakom slučaju, montažna kuća je daleko jeftinije rešenje od klasičnog sistema izgradnje. Inovativna tehnologija termoizolacije montažnih objekata, uređenja dvorišta i staza, terasa, balkona, kao i kompletnog spoljašnjeg prostora uz preporuke stručnjaka, obezbeđuje dizajn identičan kao što to ima izgradnja uz ciglu, blokove i druge standardne materijale.

Da bi se kupila montažna kuća cena ne znači nužno izdvajanje pravog bogatstva, naprotiv mogu se obezbediti po izuzetno povoljnim uslovima, čak i fantastičnim uštedama. Jedna od mogućnosti je sama gradnja, ili kompletno opremanje objekata do spremnosti za direktno useljenje bez nameštaja, odnosno „ključ u ruke“, među kojima klijenti biraju optimalno rešenje za sopstvene potrebe i mogućnosti.

Prethodni tekstTuš kabine su odraz ekonomičnosti i moderne estetike
Sledeći tekstZašto su dobri PVC prozori?