Uspešno testiran naknadno ugrađeni SWISSPACER AIR

Proizvođači izolovanih staklenih jedinica i proizvođači prozora sada mogu fleksibilnije reagovati na zahteve kupaca.

Da bi se osiguralo ispravno funkcionisanje izolacione staklene jedinice s izjednačenim pritiskom, do sada testirana metoda predviđa ugradnju SWISSPACER AIR-a ispred dihtunga pomoću sekundarnog zaptivača. Ova metoda je uključivala dodatne  korake u proizvodnji izolacionih staklenih jedinica. Švajcarska kompanija SWISSPACER sada je predstavila novu metodu pomoću koje se AIR može brzo i lako instalirati, pre svega kao naknadna ugradnja. Švajcarski proizvođač stoga reaguje na želju svojih kupaca da odvoji vreme instalacionog procesa od proizvodnje.

Prednost: Na ovaj način, proizvođači izolacionih staklenih jedinica – a sada i proizvođači prozora – imaju mogućnost fleksibilne reakcije na zahteve svojih kupaca.

Swisspacer Air
SWISSPACER je predstavio novu metodu pomoću koje se AIR može brzo i lako instalirati

Postupak ugradnje uključuje bušenje rupe kroz čvrste spojeve i zadnju stranu distancera u preporučenom rastojanju, oko 200 mm od gornje ivice izolacione staklene jedinice, pomoću specijalne SWISSPACER bušilice. Zatim je na AIR navoj montiran O-prsten, koji se potom zavija ravno sa obrtnim momentom od 0,2 Nm. Jedino što treba proveriti jeste da li zaptivni prsten u potpunosti okružuje SWISSPACER AIR i pouzdano zatvara rupu. Ostali koraci, kao što je, na primer, nanošenje zaptivača, više nisu potrebni.

Swisspacer Air alat
Ugradnja se vrši specijalnim SWISSPACER alataom

 

„U pogledu veka trajanja i osnovnih uslova, procedura je ekvivalentna prvobitno testiranom i odobrenom načinu ugradnje“, objašnjava Matthias Bach, tehnički direktor u SWISSPACER-u. „Ipak, treba istaći da naknadna ugradnja menja specifikacije izolacionih staklenih jedinica. Obziroma da ugradnja AIR-a pretvara izolacionu staklenu jedinicu u jedinicu ispunjenu vazduhom, UV vrednost se menja i CE znak se gubi. S druge strane, oznaka U i dalje važi “, nastavlja Bach. Takođe treba napomenuti da su sve četiri strane rama moraju biti ispunjena sredstva za sušenje kako bi bili u stanju da osigura životni vek kao i ranije.

Swisspacer Air
Naknadna ugradnja AIR-a menja specifikacije izolacionih staklenih jedinica

 

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com

 

Prethodni tekstEnergetski efikasna stolarija
Sledeći tekstSobna vrata – Deo vašeg enterijera