Kako ukrasiti prozore za praznike

Mi znamo da je to jedan od najiščekivanijih perioda u godini, zato vam na vreme donosimo ideje za ukrašavanje.

Svaki kutak kuće treba ispuniti božićnim dekorom, šarenim zimskim predmetima, toplim mislima i velikim osmehom, ali danas počinjemo sa prozorima.

Možda, ako živite u potkrovlju, niste skloni ukrašavanju prozora za Božić. Ali, ako živite u kući, onda je to sasvim druga priča! Prozori su uvek važni i ne treba da ih ignorišemo kada je u pitanju ukrašavanje, a posebno tokom zimskih praznika.

Dekoracija prozora za praznike
Kalendar
Dekoracija prozora za praznike
Papirne pahulje

Vrlo često se kao dekor za prozore koriste venčići. Ukoliko niste do sada kupili novogodišnje venčiće imajte na umu da se neki od njih zaista lako mogu napraviti. Pored venčića koji dah zime unose u dom, možete koristiti šišarke. Lako ih je pronaći, a zbog svog oblika veoma je lako napraviti venac od njih. Sve što je potrebno je konopac i malo dekora.

ORIGAMI UKRASI

Kada govorimo o ukrašavanju, origami će uvek naći svoje mesto u našem rečniku. Mogli biste koristiti ovu priliku da okupite decu i naučite ih da stvore lepe ukrase za Deda Mraza. Oni će voleti ovu aktivnost, a Origami ukrasi izgledaju veoma dekorativno.

KOLAČI KAO DEKOR

Tokom novogodišnjih praznika obično pripremamo bogatu trpezu. Možete napraviti male božićne kolače, koje ćete dekorisati, a onda njima ukrasiti vaš ambijent.

KORISTITE SUVO VOĆE I CVEĆE

Pored ukusnih kolača, ne zaboravite na suvo voće i cimet.

Ništa se ne može uporediti sa blaženim osećajem kada uđete u kuću i osetite božićne mirise. Odjednom, stvari su bolje nego što su bile. Pokušajte da napravite venac od sušenog voća i cimeta i obesiti ga ispred vašeg prozora. Možete koristiti narandže, jabuke, limun, limetu, i bilo koje drugo omiljeno voće.

BOŽIČNI VENČIĆI

Nema Božića bez jelke, a božićni venci takođe treba da budu u vašem domu. Dodajte ih prozorima ili zakačite na ulazna vrata, oni će oduševiti vaše goste i doneti osećaj Božića u dom.

NAPRAVITE PAHULJE

“Let it snow”, čak i ako nema snega! Ako nemate dovoljno sreće da uživate u beloj zimi, sami napravite pahulje. To je jednostavno i zabavno. Možete ih zalepiti na prozor ili napravite velike bele pahulje koje će biti glavni dekor u vašem enterijeru.

STAKLENI ORNAMENTI I BOŽIĆNI ZVONČIĆI

Neka magija krene! Stvorite kapriciozan dekor pomoću staklenih ukrasa, božićnih kugli i zvončića da uveličate izgled vaših prozora.

NAPRAVITE JEDINSTVENI KALENDAR

Sat otkucava, dani prolaze i svi nestrpljivo čekaju Božić. Napravite kalendar i stavite ga na prozor. Možete iskoristiti male bele vrećice koje ćete skidati svakog dana do Božića. Stavite ga ispred vašeg prozora i brojite dane lakše.

UKRASITE PROZORE TRAKAMA

Nikada ne zaboravite ovo, trake uvek učine dobar trik kada mislite o božićnoj dekoraciji. Možete jednostavno staviti ukrasne trake ispred vašeg prozora, ili ih možete koristiti na zavesi.

KORISTITE GRANE

Grane uvek dodaju zanimljiv i dramatičan dodir. Postavite neku od njih pored prozora i videćete kako lako možete osvojiti srca posetioca.

Dekoracija prozora za praznike
Saksije sa šišarkama

„ZASADITE“ ŠIŠARKE

Ovo je jedan od najjednostavnijih i jeftinih ideja za dekorisanje.

Imate praznu saksiju, malo humusa i šišarke. Potrebno vam je i… 5 minuta. “Zasadite” šišarke i dekorišite mahovinom. Saksije stavite pored prozora. Takođe, šišarke možete da farbate u zeleno i pretvorite ih u male dekorativne novogodišnje jelke!

Izvor: mojenterijer.rs