Ostalo 5 saveta za luksuzni enterijer

5 saveta za luksuzni enterijer

5 saveta za luksuzni enterijer

Postoje dve vrste luksuza u enterijeru, onaj koji govori o neverovatnoj količini novca koji je u enterijer uložen i onaj koji je postignut pravilnim i dobrim uređenjem enterijera. Sasvim sigurno je da ćemo ovog puta odabrati drugu vrstu luksuza, jer nije uvek lepo i dobro sve što je skupo i mnogo plaćeno.

Luksuzni enterijer se može postići sitnim detaljima, pravilnim rasporedom nameštaja, atmosferom koju postignete u svom domu, a pored toga i konkretnim načinima stilizovanja vašeg životnog prostora prilikom renoviranja ili samog uređenja. Dajemo vam pet saveta koji će vam pomoći u ovoj nameri, a vi nakon toga proverite šta biste mogli od svega toga da iskoristite ili ste već sve to uradili u svom stanu ili kući.

Birajte laminat visoki sjaj

Mat površine su već neko vreme jako popularne i apsolutni hit, ali je u najvećoj meri njihovo postojanje povezano sa minimalizmom. To ne znači da je minimalizam manje luksuzan, jer on to jeste, ali teži jednostavnosti i jedinstvenosti, koja se ne mora uvek poistovetiti sa luksuzom. S druge strane, sjaj je uvek jedna od asocijacija na luksuz. Ako menjate podove u tu svrhu, onda je laminat visokog sjaja izbor koji vredi napraviti.

Za laminat visoki sjaj znači zaista sjaj u izgledu i davanja sjaja prostoru. Podovi dobijaju određen efekat ogledala koji čini da celo okruženje izgleda glamuroznije i skuplje, a u stvari radi se o podovima koji su veoma pristupačni, jednostavni za montiranje i kasnije održavanje. I da, pored činjenice da ima luksuzan izgled, za laminat visoki sjaj je daleko važnije to da se lako održava i da ima dug vek trajanja.

Obratite pažnju na fokus

Prenatrpanost prostora nije dobar način postizanja luksuza, jer luksuz to „ne trpi“. U ovakvoj nameri je važno da fokus bude na određenoj stvari u prostoriji. To može biti balkonski prozor zbog pogleda, može biti neka glamurozna sofa, trpezarijski sto sa stolicama, sasvim je nebitno, ali je važno da se fokusirate na jedan komad nameštaja ili deo prostorije, oko koje ćete dalje graditi enterijer. Da sve upućuje i bude u skladu sa fokusiranim delom. Na taj način se postiže glamur u enterijeru.

Kako postići luksuzni enterijer
Vešalica garderober za odlaganje

Ogledala su „must have“

Velika ogledala u luksuznom prostoru su očekivana i nezaobilazna. Ono mora biti grandiozno, skupog izgleda, bilo zbog svoje veličine ili umetničkog, neobičnog rama. Često su to pozlaćeni ili srebrni ramovi ili ramovi sa radom i rustičnim ramom. Pored velikog ogledala, mala koristite da istaknete detalje u enterijeru. Bilo da je to neka polica sa knjigama, umetnička slika, komoda sa dekoracijom, tu se uvek mogu naći manja ogledala koja će privući dodatnu pažnju. Na kraju, ogledala dodaju svetlost i iluziju većeg prostora, što će dodatno uticati na svežinu i lepotu svega.

Osvetljenje u spavaćoj sobi
Dobro osvetljenje je neophodno za luksuzni enterijer

Dobro osvetljenje je neophodno za luksuzni enterijer

Luksuz podrazumeva u enterijeru dobru i kvalitetno osvetljenje. Ali, to ne znači hladno belo svetlo iz led plafonjerki, već osvetljenje iz lustera, lampi i sijalica sa strana. Veoma je važno da se raspored izvora osvetljenja napravi kvalitetno, kako bi prostor delovao zanimljivije, dekorativnije i na kraju, luksuznije.

Ništa bez stilskog nameštaja

I naravno, kao poslednji savet, ali i kao prvi, ostaje da je stilski nameštaj asocijacija za luksuz i put do luksuznog enterijera. Upravo taj jedan komad može biti fokus oko kojeg se uređuje enterijer nadalje.

Prethodni tekstKantina „Culinaris“ u ALUMIL SMARTIA sistemu
Sledeći tekstR+T Turkey očekuje rekordnu posetu sajma