Izbor najboljeg prozora za vaš dom

Novi prozori mogu da dramatično unesu razliku u svakom domu, bilo da želite da poboljšate estetski izgled, otvorite spektakularan pogled ili jednostavno zamenite istrošene prozorske profilne jedinice koje puštaju više vetra i kiše.

Kućni prozori današnjice su visoko projektovani za estetiku, sigurnost, bezbednost i energetsku efikasnost. U odnosu na prozore od pre pola veka, kućni prozori će učiniti mnogo više nego što će pustiti sunčevu svetlost unutar prostorije.

Tradicionalniji tipovi prozora - Gotski prozori
Slika – Tradicionalniji tipovi prozora – Gotski prozori

Praktičnost prozora

Prozori igraju veliku ulogu u određivanju kako će se vaša kuća osećati i kako će izgledati. Dopusštaju da vidite svet napolje i pustite da spoljašnji svet vide malo vas. Prozori su oči kuće. Oni su pažljivo dizajnirane rupe u zidu, praznine u vašim skloništima, koje promovišu interakciju između spoljašnjosti i unutrašnjosti.

Prilikom odabira prozora rukovodite se vašem senzibilitetu
Slika 3 -Prilikom odabira prozora rukovodite se vašem senzibilitetu

Postoji mnogo vrsta prozora: dvokrilni, fiksni, tenda prozori, itd. A tu su i mnoge opcije i mogućnosti. Važno je doneti pravu odluku pri izboru prozora na kućama. Da li znate šta treba razmotriti i koji faktori su ključni prilikom selekcije prozora?

Proizvođači proširuju izbor novim materijalima, zastakljivanjem i opcijama za ugradnju. U ponudi su opcije koje štede novac, tpa zamene stakla i krila bez zamene okvira.

Kućni prozori današnjice su visoko projektovani
Slika 4 – Kućni prozori današnjice su visoko projektovani

Prilikom odabira prozora rukovodite se vašem senzibilitetu ali isto tako, nikako nemojte zanemariti estetiku enterijera. Jwer odabir kvaitetnog prozora je istovremeno i odabir lepšeg pogleda na svet.