WinBlock – nova forma PVC prozora

Winblock je nova formula za proizvodnju PVC prozora. Laki su za upotrebu, eko – prijateljski i razvijeni su za više tipova PVC sistema. Ovaj sistem je pokazao odlične mogućnosti tokom godina upotrebe.

Winblock prozorski sistem
Slika 2 – Winblock prozorski sistem

Holandska kompanija koristi više od 35 godina iskustva da stvori nove proizvode za internacionalnom tržištu PVC prozora. Gavni fokus je da se proizvede pametniji, energetski i finansijski štedljiviji prozori, i da se stvori bolji rezultat kompanije u svakom pogledu. Rezultat ove težnje kontinuirane inovacijama jeste razvoj i proizvodnja patentiranog „prozorskog bloka“.

Ugradnja Winblock sistema
Slika 3 – Ugradnja Winblock sistema

Benefiti

Ovakav sistem je jednostavan za korišćenje, ima niske troškove proizvodnje, manju upotrebu materijala – čelika i štedi energiju.

Winblock se ugrađuje između zidova kao deo kontinuiteta opeke. Nema potrebe za uklanjanjem maltera. Ovaj sistem se lako ugrađuje uz pomoć silikona, bez neke veće potrebe za stručnim licem. Winblock sistem pruža arhitektama slobodu u raspoređivanju i osmišljavanju prirodnog svetla i ventilacije. Zahvaljujući svojoj niskoj emisiji energije, ovaj PVC sistem optimizuje direktnu svetlost da uđe u prostorije i refleksiju.

Oblici Winblock sistema

Postoje u raznim obliima, od kružnih,  kvadratnih, do prozora za uglove i čitavih panela. Winblock gotovi prozorski sistemi su napravljeni od betona visoke gustine i slabe propustljivosti. Pravougaoni oblici prozorskog sistema mogu se koristiti horizontalno i vertikalno.

Razni oblici Winblock sistema
Slika 4 – Razni oblici Winblock sistema

Proizvod ima glatku završnicu koja se može prefarbati. U većini slučajeva, zidanje se može izvršiti neposredno iznad Winblock sistema, bez dodatne podrške. Niska propustljivost sprečava prodiranje vode kada je ovaj sistem instaliran kao deo strukture. Koriste se standardne vlažne metode pripreme. Svaki prozorski blok ima kalup i prepust za prijem umetaka. Ovaj patentirani sistem pruža efikasnu zamku za ulazak kapilarne vlage.

Solarna efikasnost Winblock sistema
Slika 5 – Solarna efikasnost Winblock sistema

Ovakvim napretkom u tehnologiji obećava se bolja budućnost u pogledu očuvanja sredine u kojoj živimo.