Finstral ulaže u SWISSPACER distancere

Kreuzlingen, februar 2017. Kompanija Finstral je jedna od vodećih proizvođača prozora u Evropi i osnovno pravilo kompanije je kvalitet i ispunjavanje svih standarda. Finstral proizvodi skoro sve vrste izolacionog stakla za sopstvenu proizvodnju prozora. Da bi tako nešto usplei, moraju da poseduju sve potrebne alate koje ova proizvodnja zahteva, a poseduje ih vrlo malo drugih proizvođača.

Florian Oberrauch, menadžer proizvodnje u kompaniji Finstral AG
Florian Oberrauch, menadžer proizvodnje u kompaniji Finstral AG

Finstral je skoro pronašao ključnu komponentu za savršen prozor: lajsna sa termičkim mostom kompanije SWISSPACER. „Ono što me je ubedilo i svakako oduševilo, jeste, stabilnost naših profila sa SWISSPACEr distancerima, performanse postignute u efikasnosti kao i jednostavna industrijska obrada. To je tačno ono što nam je nedostajalo za savršen prozor“, objašnjava Florian Oberrauch, menadžer proizvodnje u kompaniji Finstral AG. „Kada Finstral proizvodi staklu, na umu imamo već završen prozor. Ova filozofija je idelano kompletirana u saradnji sa SWISSPACER kompanijom.“ dodaje Elmar Rastner, direktor prodaje i marketinga za južnu Evropu kompanije SWISSPACER.

Elmar Rastner, direktor prodaje i marketinga za južnu Evropu kompanije SWISSPACER
Elmar Rastner, direktor prodaje i marketinga za južnu Evropu kompanije SWISSPACER

Početkom 2017. godine, Finstral staklo se proizvodi isključivo sa SWISPACER distancerima. Kompanije je znatno investirala u opremu i proširila svoje kapacitete za četiri „Roweldo XL 4-Head“ mašine za zavarivanje kompanije Rottler und Rüdiger. Kao dodatak, sada ima peći za proizvodnju distancera sa polukružnim i lučnim oblicima, kao i opremu za obradu Georgian distancera.

SWISSPACER lajsne
Foto: SWISSPACER

U toku jedne nedelje, proizvodnja se prilagodila SWISSPACER proizvodima u sve tri fabrike – Scurelle (Italy), Oppeano (Italy) i Gochsheim (Germany). U prvoj nedelji proizvodnje, 10.000 jedinica stakla je proizvedeno u Finstral kompaniji. Svi sistemi su sada napravljeni sa lajsnama sa termičkim mostom, inovacijom kompanije SWISSPACER.

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com

Finstral je kompanija za proizvodnju prozora koja je rasprostranjena po celoj evropi. Zapošljava 1.400 radnika i ima preko 1.200 saradnika u 16 različitih zemalja. Porodična kompanija sa sedištem u južnom delu Tirola, a predstavništva ima u Nemačkoj i Švajcarskoj. Finstral proizvodi prozore sa plastičnim jezgrom. Sa preko 45 godina iskustva, pored proizvodnje prozora i stakla, kompanije nudi velik izbor različitih proizvoda.
www.finstral.com

Rottler und Rüdiger specijalizovan za glačano staklo i tržište izolacionog stakla. Sa fokusom na opremu i alate za obradu stakla, potrošačke robe i usluge u industriji stakla, kao i solarnim sistemima za zaštitu od sunca. U sektoru mašina Rottler und Rüdiger nudi praktična rešenja za potpuno automatizovanu proizvodnju distancera i Georgian lajsni. Kompanija je osnovana 1982. godine i ima registrovane kancelarije u Nemačkoj.
www.rur-online.com

SWISSPACER je pionir u proizvodnji lajsni sa termičkim mostom u celom svetu. Kompanija je osnovana 1998. godine i deo je Saint-Gobain grupe. SWISSPACER proizvodi se izdvajaju po izvanrednim karakateristikama i estetskim komponentama. Sediše kompanije sa proizvodnjom i administrativnim segmentom su u Švajcarskoj, dok su ostale proizvodne lokacije u Nemačkoj i Poljskoj.