FEAL glavni sponzor konferencije Dani arhitekata 1.0

Preko 500 arhitekata s područja cijele Hrvatske okupilo se povodom trodnevne konferencije Dani arhitekata 1.0 koja je održana u Rovinju od 11 do 13.05.2017. godine. Pokrivitelji konferencije su bili Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, dok je glavni sponzor konferencije bio FEAL.

Jurković je naglasila važnost postojanja jedne udruge kao što je HKA koja se zalaže za unaprijeđenje hrvatske graditeljske baštine, kvalitetu izgrađenog prostora i zaštitu javnog interesa.
Foto: Studio Bitunjac

Konferenciju je otvorila dipl.ing.arh Željka Jurković – predsjednica hrvatske komore arhitekata (HKA) inače udruge koja okuplja više od 3200 članova. Prilikom otvaranja gđa.Jurković je naglasila važnost postojanja jedne udruge kao što je HKA koja se zalaže za unaprijeđenje hrvatske graditeljske baštine, kvalitetu izgrađenog prostora i zaštitu javnog interesa. Također naglasila je kako dani arhitekata imaju namjeru otvoriti dijalog o problemima i iskustvima, s ciljem pronalaženja efikasnijih alata za zaštitu vrijednosti koje nam je kao nadležnoj profesiji povjerila društvena zajednica. U sklopu same konferencije održano je niz predavanja i prezentacija kao i okruglih stolova o urbanizmu, arhitekturi u digitalnom i u energetskom dobu, kao i o poslovnoj praksi arhitekata i zakonodavstvu.

na prigodnoj svečanosti, dodijeljene su nagrade točinije Medalja za arhitekturu
Foto: Studio Bitunjac

Zapaženo izlaganje na konferenciji imao je i g. Zoran Stevanović – predstavnik FEAL-a, koji je održao prezentaciju po nazivom „Aluminijski sistemi kod posebnih zahtjeva u graditeljstvu“. U svojoj prezentaciji g. Stevanović predstavio je FEAL-ova rješenja za objekte poput zračne luke Zagreb (novi terminal), glazbene akademije u Zagrebu, Zračna luka u Beču i mnoge druge. Po završetku same konferencije, na prigodnoj svečanosti, dodijeljene su nagrade točinije Medalja za arhitekturu pripala je Dinku Peračiću i Romani Šilje za projekt „Građevinski fakultet u Osijeku“ dok je nagrada Medalja za konceptualni pothvat pripala arhitektonskom studio 3LHD za koncept (izložbu) „3LHD INTERAKCIJE“.

www.feal.ba

FEAL D.O.O ŠIROKI BRIJEG
Trnska cesta 146, Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
T. +387 39 704-269; 705-807; 705-636
F. +387 39 704-358
E. info@feal.ba
W. www.feal.ba

Prethodni tekstNa sajmu BAU 2017: Novosti od HOPPE „Prave kvake“
Sledeći tekstAlumil od danas na FIT SHOW 2017 u Birmingemu
Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutno je na tržištu više od 35 godina, te ima dugu tradiciju u preradi aluminija. Osnovano je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnome vlasništvu.