Ellinikon Experience Centar: Novo obeležje ALUMIL sistema

Experience Centre mesto gde trenutno kuca srce Elinikona.

Urbana obnova Elinikona je najiščekivaniji projekat u zemlji i jedan od najznačajnijih tekućih projekata u Evropi. Ellinikon Experience Centar je sada otvoren za javnost i impresionirao je svoje posetioce od prvog dana.

Urbana obnova Elinikona sistem zid zavesa SMARTIA M7
Urbana obnova Elinikona je najiščekivaniji projekat / foto: ALUMIL

Experience Centar se nalazi unutar Experience Parka, tačnije u Hangaru C – koji pripada Vazduhoplovstvu. Metalna konstrukcija hangara je restaurirana i omogućava posetiocima da uživaju u njoj. Unutar ove spektakularne zgrade, svako može naučiti o prošlosti oblasti Ellinikon, napraviti virtuelni obilazak parka i obale i na interaktivan način videti kakva će biti budućnost ovog ambicioznog projekta regeneracije.

ALUMIL sistem zid zavesa SMARTIA M7
Urbana obnova Elinikona / ALUMIL sistem zid zavesa SMARTIA M7

ALUMIL je učestvovao u projektu sa visokoenergetskim sistemom zid zavesa SMARTIA M7. Posebno za ovaj projekat, dizajnirani su i analizirani specijalni aluminijumski konektori između stuba i krmene grede kako bi omogućili opterećenje staklene ploče od 700 kg (dimenzije zastakljenja 2,4 k 3,65), koristeći metodu konačnih elemenata.

Najsavremeniji sistem zid zavesa kompanije ALUMIL odabran je za spektakularni Ellinikon Experience Centar i doprineo je uspešnom pokretanju njegovog poslovanja. Sistem nudi visok nivo statičke robusnosti, sigurnosti, zvučne izolacije i funkcionalnosti konstrukcije.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs