Ekskluzivno: Promocija usvajanja okvirne energetske strategije u BiH

Ostalo je još samo 2 nedelje do početka najvećeg sajma posvećenog potencijalima obnovljivih izvora energije, voda i zaštite okoliša Bosne i Hercegovine – RENEXPO® BiH

Ovogodišnji, 5-ti po redu internacionalni sajam i konferencije, RENEXPO® BiH, fokusiran na unapređenje ulaganja u BiH, biće otvoren u kongresnom centru hotela Hills, 24. i 25. oktobra ove godine u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski događaj kao i prethodnih godina omogućiće učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa više od 1.500 stručnih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija.

BESPLATNU ulaznicu na sajam možete preuzeti na sledećem linku

Oko 80 domaćih i inostranih kompanija imaće priliku predstaviti napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijske modele u oblastima: Energetske efikasnosti, korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i aspekte za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privredne komore BiH, Federacije i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, su samo neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu sajma.

Novo u BiH!

Konferencije idu u korak sa zahtevima tržišta i vesnici su novih trendova kao što su grupno finansiranje – Crowdfunding, Održivi transport, Sistem energetskog menadžmenta u BiH.

Uvek aktuelna tema – HIDROENERGIJA

Globalno pitanje očuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahteva pažnju struke.

U sajamskoj izložbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije: „Male hidroelektrane u BiH“, data posebna važnost prvog dana sajma.

Dr. Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft, predstaviće međunarodnu praksu u postojećim evropskim okvirima, a predstavnik GIZ ProRE, gospođa Naida Taso hidrološke podatke potencijala BiH.

Celokupan konferencijski program pogledajte na sledećem linku

Organizator sajma, nemačka grupacija REECO Group omogućila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju

Registracija na konferencije

RENEXPO® BiH je idealna prilika za povezivanje BiH tržišta sa inostranim investitorima i daje uvid u važne tržišne informacije.

Više informacija na web stranici: www.renexpo-bih.com