ALU stolarija Kako da sačuvate toplotu dok ne zamenite stolariju?

Kako da sačuvate toplotu dok ne zamenite stolariju?

PVC prozori

Želite da vam u kući bude toplije, ali pojačavanje grejanja je dodatni trošak za kućni budžet? Toplota se najčešće gubi kroz vrata ili prozore, pa ih izolujete gumenom ili silikonskom trakom ili plastičnom folijom sa mehurićima. Naravno, jasno vam je da to nije trajno rešenje i da biste već od proleća trebali da razmišljate o zameni stolarije.

Pametno ulaganje u energetsku efikasnost
Izbegavajte držanje prozora i balkonskih vrata “na kipu”

Izbegavajte držanje prozora i balkonskih vrata “na kipu”, a umesto toga provetrite stan nekoliko puta dnevno po pet minuta pa zatvorite prozore ili vrata. Dosta energije se troši zagrevanjem hladnog prostora, pa održavajte temperaturu tokom dana na 20, a noću na 15 stepeni.

Aluroll - PVC Roletne
Foto: Aluroll

Spuštanjem spoljašnjih i unutrašnjih roletni toplota će se duže zadržavati, a radijatore nemojte da zaklanjate zavesama ili nameštajem. Na pločice ili parket stavite tepih koji je odlična izolacija.

Ako u kući imate dimnjak koje ne koristite, bilo bi dobro da ga zatvorite (ostavite otvore za provetravanje) jer je on kao rupa u plafonu kroz koju ulazi hladan vazduh, pa se gubi oko 25 % energije potrebne za zagrijavanje prostora.

Tekst preuzet sa stranice: www.grenef.com