Budućnost je stigla – prva električna samoodrživa vila

Razvoj tehnologije učinio je, čini se za svega jednu deceniju, život lakšim, a gradnju jednostavnijom. Naravno akcenat je na energetskoj efikasnosti i životu koji ne samo da štedi naš novac za račune, već i štedi vreme kojeg imamo sve manje zbog silnih obaveza koje smo sami sebi nametnuli. Tako je razvoj inovativne tehnologije dao priliku modularnim domovima da postanu samoodrživi u većoj meri. Nadograđujući novu tehnologiju, Džon Roland i Brajan Kuzdas kreirali su S2A Modular projekat pre dve godine, sa ciljem transformisanja načina na koji kupci razmišljaju o modularnim građevinama, a uz sve smagućnosti koje one sa sobom nose.

Sa bržom i praktičnijom konstrukcijom i njenom brzinom koje su već u određenoj meri razvijene, delimično zahvaljujući novoj ogromnoj MegaFactory fabrici koju napajaju i Tesla PowerPack sistemi i solarna energija, S2A sa radošću predstavlja prvu ikada kreiranu električno samoodrživu vilu, #GreenLuxHome. Ove prilagodive, luksuzne modularne kuće oslanjaju se samo na Tesla PowerWall tehnologiju i solarne panele za električnu energiju, pri čemu se (redovni) priključak koristi samo kao rezerva, na taj način eliminišući potrebe za gasom, propanom ili energijom koja dolazi sa mreže. Ove kuće, takođe, omogućavaju stvaranje viška energije, što dovodi do eliminisanja tog računa i eventualne isplate njihovim vlasnicima zbog doprinosa mreži.

Tesla model, vila

Ako tehnologiju ostavimo po strani, #GreenLuxHome vile ponuđene su u trideset pet predizajniranih planova prostora, dok je zarad stvaranja personalizovanog mesta za život, dizajner S2A kompanije, Lens Lourej, u mogućnosti da sarađuje sa klijentima kako bi im omogućio život u vili iz snova o kojoj su mogli samo da maštaju.

Šta ove kuće razlikuje od drugih? Na prvom mestu, ove kuće sadrže vrhunske aparate koje se neprimetno stapaju sa eco-friendly i recikliranim materijalima koji se inače nalaze u enterijeru, dok podešavanja koja se kontrolišu putem pametnog telefona dolaze već u osnovnom paketu. Napredni dizajn i inženjering ovih luksuznih vila dolazi sa daleko višim standardom u odnosu na sve drugo što nam je od strane tržišta do sada ponuđeno.

S obzirom na to da se proizvode unutar fabrički kontrolisanog okruženja, ove vile mogu biti sagrađene za šest nedelja po metodi „ključ u ruke“.