ArchiSketch – život jednog budućeg arhitekte

Arhitekte imaju tendenciju da komuniciraju putem skica. Većina mladih danas sve više radi na kompjuteru i generiše slike koje se digitalno kreiraju.

Život jednog arhitekte

Jedno od vannastavnih aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena su razna društva arhitekata, udruženja koja okupljaju ljude s ciljem razmene ideja i unapređenja života na zemlji. Arhitekte večito imaju želju da urade neke prilično kul i inovativne stvari, postanu poznati i budu primer budućim idejama mladih.

ArchiSketch je program za skiciranje koji je idealan alat za arhitekte, enterijeriste i dizajnere proizvoda. Specijalizovani alati ovog programa precizno ciljaju vaše potrebe. Program ima za cilj da usmeri iskustvo digitalnog crtanja i skiciranja ubacivanjem skica u računar i dodatnom obradom u vidu docrtavanja po njima.

ArchiSketch - skicaArchiSketch - skica

Za crtanje različitih formi i oblika, sve relevantne informacije kao što su dimenzije ili uglovi prikazuju se na ekranu računara. Dodatno, debljina linije može imati skaliranu vrednost i može predstavljati i debljinu zida. Sa upotrebom opcije snap na postojećim oblicima, lako je skicirati brzo i precizno sa ArchiSketch – om. Kao dizajneri, ponekad moramo duplirati određeni oblik više puta, na primer, prilikom crtanja stepeništa. Archisketch ne samo da omogućava dupliranje oblika, već daje ukupnu dimenziju objekta između početnih i krajnjih tačaka, kao i udaljenost između svakog elementa pojedinačno. Pored toga, ArchiSketch ima mnogo drugih mogućnosti koje zadovoljavaju potrebe arhitekti i dizajnera, uključujući rotaciju, crtanje slobodnom rukom oblika i čitavog crteža. Dovoljno je jednostavan za korišćenje od strane profesionalaca ali i početnika, podjednako.

Koliko je potrebno da dobro znate da crtate da biste bili arhitekta? Kako možete postati arhitekta, ako ne umete da crtate? Ovo su neka od pitanja koje mlade muči danas. Ne morate znati crtati perfektno da bi ste bili arhitekta. Arhitekte komuniciraju kroz crtež. Oni ne prave umetnost. Postoji mnogo arhitekti koji mogu crtati prilično dobro u računarskim programima, ali to je veština koja se brzo zaboravlja ako se redovno ne vežba i ne koristi. Skiciranje je dobra veština koju je potrebno razviti vežbanjem, jer bitnije je da se misao i ideja dovoljno dobro i brzo prenesu. To je poenta komunikacije. Programi služe samo kao finalna obrada prethodno definisanih i razrađenih ideja.