GRAITEC – provajder profesionalnih CAD-ova i strukturno Inženjerskog softverskog rešenja za građevinsku industriju

GRAITEC pruža vrhunsku tehnologiju rešenja kojima se unapređuje poslovanje klijenata i procesa u dizajnu. Inovativna BIM ( Building Information Modeling ) tehnologija dramatično povećava produktivnost i sigurnost korisnika zahvaljujući automatizaciji, dizajnu i proceduri kontrole. Svojom sposobnošću razmene pametnih podataka, GRAITEC strukturno BIM rešenje olakšava saradnju između izgradnje i projektovanja i inženjeringa, pametnije i efikasnije komunikacije.

Prednosti

Prednosti ovog softvera su u konstantnom i održivom razvoju životnog ciklusa proizvoda, globalnom i moćnom rešenju strukturnog modelinga, strukturnoj analizi, dizajnu i detaljima čelika i betonskih konstrukcija. Fleksibilnost arhitekture omogućava prikazivanje softvera na „standardnoj“ AutoCAD platformi ili na sopstvenoj grafici. Interfejs je jednostavan i lako razumljiv.

Čelične konstrukcije u softveru
Slika 2 – Čelične konstrukcije u softveru

Napredak dizajna je posebno razvijen u industriji profesionalaca koji zahtevaju vrhunsko rešenje za strukturnu analizu i projektovanje od armiranog betona i čeličnih konstrukcija.

Karakteristike naprednog dizajna uključuju lako modeliranje, analizu moćnog FEM motora, automatsku i post – obradu rezultata i automatizovanih izveštaja.

Sa 25 godina iskustva u strukturnoj analizii dizajnu, GRAITEC kompanija ima kompletan paket za analizu i dizajn softvera, koji omogućava građevinskim inženjerima da brzo i efikasno odrade svoje poslove.

Prikaz mosta u softveru
Slika 3 – Prikaz mosta u softveru

Da biste obezbedi tečan proces dizajniranja, GRAITEC omogućava dvosmernu integraciju sa Revit Architecture i Autodesk Revit Structure programima. Ova integracija omogućava korisnicima da brže dobiju optimizovan dizajn svojih projekata i da proizvedu sve crteže proizvodnim procesima. Ova integracija takođe smanjuje rizik od potencijalnih grešaka u periodu promena.

Autodeskov presek kućeGRAITEC sprovodi svoju BIM tehnologiju tako da svaki pravi predmet ima virtuelni pandan precizno povezanih svojstava i ponašanja. Koristeći BIM, GRAITEC obezbeđuje optimalno rešenje za ubrzano stvaranje modela strukturne analize i automatskog kreiranja crteža, menice materijala i liste. Ova BIM tehnologija povećava produktivnost i smanjuje greške tokom čitavog projekta do izgradnje,