Aluminik CS55 kombinovana aluminijumska ostakljena fasada

Sinergija Tehnomarket proizvoda na Staybridge Suites Hotelu

Na Long Islandu, u Njujorku, prošlog meseca je počela ugradnja Tehnomarket proizvoda na još jednom poznatom lancu hotela Staybridge Suites. Svetski investitor Teddy Li naručilac je projekta dok arhitekturu potpisuje intrigantni studio „Gene Kaufman Architect”, znan po mnogim projektima tipičnih njujorških hotela poput Le Meridien na Menhetnu ili Hotelu Indigo u finansijskoj četvrti grada. Fasada hotela na 24 sprata uključujući prozore i vrata u potpunosti je obložena Tehnomarket proizvodima.

LINEAL THERM 77 uz odličnu toplotnu izolaciju te koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, ovaj sistem nudi i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u dinamičnim gradskim jezgrima.

Aluminijumski prozor, presek profila ALU stolarija
Lineal Block Sistem energetski efikasnih prozora

Pored početnih osam sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnošću ugradnje troslojnih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

 

Tehnomarket d.o.o. - Aluminik CS55 staklena fasada
Tehnomarket d.o.o. – Aluminik CS55 staklena fasada

Aluminik CS55 uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune nalazi primenu u svim segmentima moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebnih zahteva u oblasti energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema.

U najtamnijem donjem delu zgrade, gde je zahtevana što veća osvetljenost enterijera prirodnom svetlošću ugrađena je kombinovana strukturalno kontunualna fasada Aluminik CS55.

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju.

Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rešenja u cilju naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.

VENT Box & Larson kompozitni paneli

Sistem aluminijumskih podkonstrukcija VENT, koji može nositi najrazličitije obloge iz sveta ventilirajućih fasada, ispostavio se kao idealno rešenje za fasadno oblaganje velikih površina projekta. U ovom slučaju Box sistem ventilisane fasade koji je najpogodniji za kačenje kompozitnih panela ukombinovan je sa Larson panelima španskog proizvođača Alucoil. Zahtevi Gene Kaufman Architects za brzom montažom te dugotrajnim Alucoil materijalima koje odolevaju ekstremnim atmosferskim uslovima u ovom slučaju potpuno je zadovoljen.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com