ALUMIL sistemi odabrani za rekonstrukciju – Hotel Moskva

1905. godine, počinje priča o stvaranju jedne znamenitosti u gradu gde se prelepi Dunav uliva u reku Savu, u jednom od najlepših i centralnih delova Beograda. Hotel Moskva – znamenitost grada Beograda, jedan od najznačajnijih arhitektonskih dragulja srpske prestonice, koji je pod zaštitom države od druge polovine prethodnog veka za svoju rekonstrukciji izabrao je Alumil sisteme.

ALUMIL aluminijumski sistemi, rekonstrukcija Hotel Moskva u Beogradu
ALUMIL aluminijumski sistemi, rekonstrukcija Hotel Moskva u Beogradu

Hotel Moskva

Ova zgrada je „dragulj“ grada. Na vertikalnoj osi, oštre linije naglašavaju njegovu krutost, dok na horizontalnoj osi zakrivljenost teži da ovaj koncept izgladi.

Neometan panoramski pogled bio je osnova arhitektonskog pristupa i vitalni element zgrade. Minimalistički dizajn koji zadržava tradicionalni stil dominira u dizajnu prozora koji okružuju zgradu.

Zemljane boje omogućavaju besprekornu integraciju u okolno područje, uz zadržavanje svog karaktera. Stepenice na fasadi prekrivene crvenim tepihom koje vode do ulaza u hotel otkrivaju raskošan karakter same unutrašnjosti.

Kada padne noć, svetla prvog sprata i krova orijentisana su ka zvezdanom nebu, stvarajući veličanstven prizor koji pojačava glamur zgrade.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs